Política 24/11/2016

CSQP "constata" que el Govern "ha renunciat a l'autogovern fiscal" en els pressupostos

Coscubiela i Ribas s'han reunit durant una hora i mitja amb els responsables de la conselleria d'Economia

Aleix Moldes
1 min
Joan Coscubiela i Marta Ribas, a la porta de la conselleria d'Economia

BarcelonaIncrementar els tipus dels trams alts de l'IRPF, modificar a l'alça l'impost de succesions i apujar l'impost de patrimoni són les tres principals propostes fiscals que Catalunya Sí Que Es Pot (CSQP) ha traslladat aquest dijous a la conselleria d'Economia. Tres mesures que la confluència d'esquerres assegura que farien créixer els ingressos en 1.000 milions d'euros per destinar a despesa social, però que han estat descartades pel Govern. "Avui hem constatat una triple renúncia: a l'autogovern fiscal, a fer pagar més als que més tenen i a disposar de més recursos per a polítiques socials", ha lamentat el portaveu econòmic de CSQP, Joan Coscubiela, un cop acabada la reunió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Feia quatre mesos que demanàvem una reunió al Govern", ha recordat Coscubiela, que aquest dijous s'ha trobat, juntament amb la diputada Marta Ribas, amb el secretari general de la Vicepresidència i Economia, Josep Maria Jové, i el secretari d'Economia, Pere Aragonès. Una hora i mitja en què els representants del Govern han explicat alguns dels detalls dels pressupostos que el Consell Executiu aprovarà dimarts que ve. Segons Coscubiela, la majoria dels detalls ja els sabien a través de la premsa i no han pogut accedir al document definitiu.

A més de "constatar" la gran distància que separa CSQP del Govern en política pressupostària, el portaveu econòmic de la confluència ha descartat noves trobades amb la conselleria per parlar dels pressupostos perquè, segons ell, l'executiu està tancat en banda a aprofitar el marge de maniobra fiscal que té la Generalitat.

Els representants dels 'comuns' al Parlament han definit els pressupostos del 2017 com "els pressupostos de Convergència" i han criticat que ERC "rebutgi les propostes fiscals que defensava ara fa uns anys".

stats