Política 11/04/2016

CSQP demana un front per defensar el decret de pobresa energètica

Adreça a tots els grups parlamentaris una carta per reunir-se de forma urgent davant la suspensió del TC

Ara
1 min
Pobresa energètica: inadmissible i evitable

BarcelonaCatalunya Sí que es Pot ha adreçat una carta a la resta de grups parlamentaris per tal de convocar de forma urgent una reunió per encarar la decisió del Tribunal Constitucional de prohibir al govern de la Generalitat garantir el subministrament d'electricitat i gas a les famílies vulnerables que no puguin pagar les factures. Així ho estableix a través d'una sentència publicada divendres en la qual anul·la part del decret de pobresa energètica 6/2013, que ja havia estat suspès l'octubre del 2014, després d'acceptar el recurs que va presentar el govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La missiva signada pel portaveu de CSQP, Joan Coscubiela, subratlla que l'efecte pràctic de la sentència és "la situació de desprotecció en què queden" ciutadans que no poden fer front a pagaments i que amb aquest decret almenys podien comptar amb una actuació pública encara que fos "molt modesta i limitada". El dirigent de la confluència d'esquerres demana que els portaveus dels grups es reuneixin de forma "autoconvocada" abans o després de la junta de portaveus prevista per a aquest dimarts.

El decret suspès pel TC establia que una companyia no podia tallar els subministraments a l'hivern a una família que estigués en una situació de vulnerabilitat acreditada. El TC sentencia que el Govern no té competències per decidir si s'ha de tallar o no el subministrament i per això considera el decret "inconstitucional".

No obstant això, la Generalitat assegura que seguirà garantint el subministrament de llum i gas a les famílies més vulnerables tot i l'anul·lació parcial del Tribunal Constitucional.

stats