Política 22/02/2016

La CUP demana deixar BCN World per a la pròxima legislatura perquè “ara no és el moment”

En una entrevista a RAC1, la presidenta del grup parlamentari, Mireia Boya, referma el rebuig a un projecte que estigui basat en el joc i l’especulació urbanística

Acn
2 min
Mireia Boya i Anna Gabriel, de la CUP, amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont / FERRAN FORNÉ

BarcelonaLa CUP ha refermat el rebuig del seu grup a BCN World, un projecte que, diuen, està basat en el joc i l'especulació urbanística. Conscients de les desavinences que provoca aquesta carpeta en el si del Govern –CDC vol tirar-lo endavant, mentre que ERC preferiria reformular-lo–, la presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, ha proposat ajornar el projecte per a la propera legislatura en una entrevista a RAC1.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ara no és el moment, la feina és una altra", ha argumentat Boya, que ha demanat esperar a les eleccions constituents i que el Govern que en surti "faci el que vulgui" amb el projecte. Tot plegat, seria una manera d'esquivar un probable desacord entre Junts pel Sí i la CUP. De fet, Boya ha assegurat que veu "dèbil" l'equilibri amb Convergència perquè "no és normal" que CDC pacti amb la CUP.

Ara bé, si el Govern tira endavant el projecte –el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va plantejar una consulta per decidir-ho–, la CUP ha insistit que mantindrà una posició contrària al projecte: "Si ens provoquen, contestarem, i a banda, la CUP no està absorbida per Junts pel Sí". En aquest sentit, Boya ha considerat que el projecte està mal plantejat des del principi i ha apostat per, si s'ha de fer, fer-lo a partir d'un debat previ amb els agents polítics, socials i econòmics de la zona. "Aquí se'ns ha imposat un model", ha lamentat.

CDC replica que BCN World ha de tirar endavant

La portaveu de CDC, Marta Pascal, ha insistit que BCN World "ha de tirar endavant" i ha defensat fer una consulta al territori, al Camp de Tarragona. "El territori ens ho està demanant", ha argumentat Pascal. Tal com va fer Puigdemont en seu parlamentària, Pascal ha dit que és un projecte "viu i rellevant" i ha dit que "el millor és deixar que la gent s'expressi".

Encara que Boya ha dit que el pacte és "dèbil", Pascal ha demanat que es valori l'estabilitat a partir de les votacions al Parlament i ha posat de relleu la capacitat de CDC i la CUP per posar-se d'acord. "De moment anem avançant", ha assenyalat.

ERC recorda que a dia d'avui no existeix un projecte viable

Per la seva banda, ERC insisteix que ara per ara no hi ha un "projecte viable" per a BCN World, de manera que per als republicans, l'opció de tirar endavant el macrocomplex amb els termes actuals "no existeix".

El portaveu del partit, Sergi Sabrià, no ha estat tan taxatiu com la CUP i ha demanat que s'activi una "anàlisi de fons" sobre un model turístic de consens per al país per poder arribar a un projecte "coherent" que s'hi avingui.

El Govern diu que el seu objectiu és "millorar el projecte"

Davant les evidents discrepàncies entre els dos partits que formen el Govern, la portaveu de l'executiu, Neus Munté, ha afirmat que l'objectiu és "millorar el projecte". "Les posicions no són coincidents entre el Govern i la CUP , però el projecte és interessant per al territori", ha afegit Munté.

stats