NOU GOVERN A BARCELONA
Política 01/06/2015

La CUP declina anar a la signatura del nou contracte del Mobile World Congress amb Barcelona

La formació lamenta que l'acord se signarà "sense possibilitat de dur a terme un debat previ" sobre el model del congrés

Acn
1 min
La candidata de la CUP a Barcelona, María José Lecha, en un acte a l'esquerra de l'Eixample / ACN

BarcelonaLa CUP Capgirem Barcelona ha declinat la invitació de l'Ajuntament de Barcelona a l'acte de signatura del "contracte per demanar a GSMA la prolongació com a seu del MWC" prevista per aquest dimarts 2 de juny al matí. Des de l'Ajuntament en funcions se'ls havia convidat a l'acte com a "mostra d'unitat" respecte a la proposta formulada. El document a signar compromet a l'Ajuntament de Barcelona i a la resta de signants a la prolongació del MWC fins l'any 2023, entre mandats, i, segons critica la CUP, "sense possibilitat de dur a terme un debat previ" sobre el model del congrés que la formació ha "reclamat" des d'un inici.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La formació lamenta que, d'altra banda, el compromís preveu també "obligacions" de la Generalitat i l'Ajuntament respecte la Línia 9 del metro, l'augment de places hoteleres, la cessió gratuïta d'espais de Fira de Barcelona o la creació d'una zona restringida de seguretat VIP a l'entorn de l'Hotel Arts.

La futura alcaldessa, Ada Colau, va avalar que l'alcalde en funcions, Xavier Trias, segellés aquest acord, malgrat que vol estudiar més endavant com aconseguir que els beneficis del MWC redundin més en la ciutat.

stats