Política 28/10/2014

Fernàndez diu que CiU i la CUP són "com la duquessa d'Alba i un jornaler andalús"

En una entrevista al diari 'El País', el diputat de la CUP David Fernàndez diu que la formació s'hauria d'haver presentat a les europees i aposta per entrar a la candidatura de Guanyem a Barcelona, malgrat que ho veu "difícil"

Ara
2 min

BarcelonaDesprés que el president de la Generalitat, Artur Mas, parlés de bona sintonia en el pla "personal" amb el diputat de la CUP David Fernàndez en l'entrevista a l'ARA de divendres passat, en una entrevista al diari 'El País' el cupaire ha respost: "La diferència que hi ha entre CiU i la CUP és la mateixa que hi ha entre la duquessa d'Alba i un jornaler andalús".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El de la CUP ha assegurat que els dos partits no van "de bracet" i que en "l'únic" que coincideixen és en un "acord multipartit" per decidir el futur de Catalunya a través de les urnes. "Alguna cosa greu passa perquè els anticapitalistes i els neoliberals, els que suportem els cops dels Mossos d’Esquadra i els que els dirigeixen", es posin d'acord, ha dit Fernàndez. I el que passa, segons ell, és "la negació de la democràcia".

Pel que fa a l'estratègia de partit de la CUP, Fernàndez ha reconegut que creu que s'haurien d'haver presentat a les eleccions europees: "Hi va haver un debat molt ajustat i finalment l'assemblea va decidir que no", ha dit. En les relacions de la formació amb les noves candidatures a l'esquerra —Guanyem i Podem—, el diputat considera que la CUP "hauria de ser a Guanyem".

Ara bé, la decisió, ha afirmat, correspon a la CUP Barcelona i ara per ara ho veu "difícil". "No hi ha ponts ni vincles que permetin visualitzar-ho", ha afirmat. El que més "grinyola" a la militància de la CUP, ha explicat, és Iniciativa, ja que la denúncia de Can Vies la posa el tripartit, el Fòrum de les Cultures també, i està investigat per corrupció, ha assegurat.

stats