Política 24/02/2015

Arrufat sobre el CD de La Camarga: "Va ser una jugada de Jordi Pujol Ferrusola per desviar l'atenció"

La CUP considera que s'hauria d'analitzar la gravació i publicar la part de "contingut polític"

Núria Orriols
2 min
Els tres diputats de la CUP -David Fernàndez, Quim Arrufat i Isabel Vallet- van valorar ahir al Parlament l’avançament electoral.

BarcelonaEl diputat de la CUP Quim Arrufat ha assegurat aquest dimarts que “tot apunta” que el CD de La Camarga que va entregar Jordi Pujol Ferrusola a la presidència de la comissió sobre el frau fiscal del Parlament no aporta “noves proves” als fets i que va ser una “jugada” del fill gran de l’expresident per “desviar” l’atenció de la comissió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arrufat ha argumentat que el CD té la mateixa durada que la gravació que circula per la xarxa i, en aquest sentit, ha dit que va ser un “cop d’efecte” per “despistar”.

El cupaire ha explicat que el president de la comissió, David Fernàndez, va “custodiar” el CD des que es va acabar la comissió fins a aquest migdia, moment en què ha lliurat la gravació a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, conjuntament amb una carta que explica la posició de la CUP sobre el que s’ha de fer amb aquesta informació entregada per Jordi Pujol Ferrusola durant la seva compareixença. Per ells, s’hauria d’analitzar el contingut de la gravació, separar el contingut personal i el polític, i fer públic aquest últim a través de la seva transcripció.

Davant les crítiques d’alguns diputats sobre la custòdia del CD, Arrufat ha explicat que hi havia “dues opcions”: que se l’emportés Fernàndez o el lletrat de la comissió. En aquest sentit, el cupaire ha dit que Fernàndez va prendre la decisió “correcta” i “prudent”, que, alhora, ha reconegut que tenia un “risc". “Ha assumit tot el risc d’endur-s’ho malgrat el que li pogués passar al CD”, ha dit Arrufat.

El diputat de la CUP ha explicat que la presidenta de Parlament té el CD a les seves mans i que convocarà la comissió de matèries secretes en un termini de deu dies.

stats