Política 09/11/2012

La CUP dóna suport als treballadors de Telefónica que estan en vaga de fam

David Fernàndez i Oleguer Presas han visitat, avui, els vaguistes per denunciar el "frau" de què són víctimes i traslladar-los el suport de la candidatura

Ara
1 min
David Fernández i Oleguer Presas entre els vaguistes de Telefónica

BARCELONALa CUP-Alternativa d'Esquerres ha mostrat avui el seu suport a la vaga de fam iniciada avui per cinc treballadors de l'empresa Telefónica, com a protesta per la reculada de drets laborals a Telefónica i la negativa de l'empresa a readmetre un company acomiadat després d'haver agafat la baixa per malaltia. Aquest matí, David Fernàndez, cap de llista per Barcelona, i Oleguer Presas, també integrant de la candidatura, han visitat els vaguistes i han traslladat el seu suport a les seves reivindicacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els treballadors denuncien una regressió pel que fa als drets laborals a l'empresa, traduïda en l'expedient de regulació d'ocupació en marxa des del 2011, que preveu suprimir 6.500 llocs de treball, a més d'un enduriment de les condicions laborals caracteritzat, entre d'altres, per canvis sobtats de destí o normes que posen en risc la seguretat dels operaris.

Acomiadaments innecessaris

Fernàndez ha qualificat de "frau i d'estafa" que una empresa multinacional amb 10.000 milions d'euros de beneficis com Telefònica anunciï milers d'acomiadaments, i ha afegit que aquest cas "il·lustra a la perfecció el cicle econòmic viscut, la tupinada permanent que consumen cada dia". Respecte a la vaga de fam, Fernàndez considera que aquesta pràctica "és el darrer recurs per denunciar la injustícia, activar la solidaritat i intentar impedir l'atac ferotge contra els drets socials i laborals de totes i tots".

stats