Política 11/06/2015

La CUP, ERC, ICV i CiU arriben a un acord per desbancar el PSC de l'alcaldia de Cerdanyola després de 30 anys

L'alcalde serà Carles Escolà, cap de llista de Compromís per Cerdanyola, la plataforma impulsada pels cupaires

Ara
2 min
Carles Escolà, proper alcalde de Cerdanyola / @carlesescola78

BarcelonaDesprés de 30 anys de governs socialistes (només amb la interrupció de sis anys de govern d'ICV entre 2003 i 2009), l'Ajuntament de Cerdanyola canviarà per primera vegada de color. Ho farà a través d'un pacte de govern entre Compromís per Cerdanyola, que compta amb el suport de la CUP, ERC i ICV. CiU ha anunciat aquest dijous que votarà a favor del pacte, de manera que l'alcalde serà Carles Escolà. Així ho ha anunciat la formació a través de Twitter.

Compromís per Cerdanyola volia un acord de govern amb ERC i amb el suport de la resta de forces polítiques per tal de liderar un equip alternatiu al PSC a la ciutat. La formació va obtenir cinc regidors en les passades eleccions municipals, els mateixos que el PSC, tot i que amb 28 vots menys. Compromís ja va expressar la seva voluntat de liderar un govern alternatiu al del PSC en què el seu candidat, Carles Escolà, sigui investit alcalde. Per això, la formació va mantenir contactes durant la setmana passada amb la resta de forces polítiques i han anunciat que continuaran amb aquestes trobades. "ERC i ICV ja han fet públic que se sumen al canvi, però calen més forces per fer una majoria", ha declarat.

Des de la formació expliquen que estan treballant en un acord que permeti el màxim de suports per investir Escolà com a alcalde el 13 de juny. És per això que han mantingut reunions amb totes les forces amb representació municipal en les quals cada part ha expressat el seu posicionament i intencions.

Dissabte passat l'Assemblea Oberta del Compromís per Cerdanyola va donar compte d'aquestes converses i es va "visualitzar l'anhel majoritari de canvi". Han explicat que aquesta voluntat es materialitza amb un acord de govern amb ERC, que té quatre regidors, que aconsegueixi el màxim de suports possibles en el ple d'investidura del 13 de juny.

stats