ELECCIONS MUNICIPALS
Política 09/01/2011

La CUP presentarà 80 candidatures a tot Catalunya i no descarta pactar amb ERC i Solidaritat

La Candidatura d'Unitat Popular certifica en l'assemblea nacional que aspira a un creixement sensible el 22 de maig. Presentarà 80 candidatures, una vintena en capitals de comarca

Oriol March
2 min

BarcelonaLa CUP continua treballant amb la idea que les eleccions municipals del 22 de maig han de significar un salt qualitatiu per a la formació. Després d'haver descartat presentar-se a les eleccions al Parlament precisament amb l'argument que calia concentrar-se en el creixement en el territori, l'assemblea nacional ha certificat aquest diumenge que en els propers comicis municipals presentaran 80 candidatures, més que mai. Pel que fa a les capitals de comarca, n'hi haurà una vintena amb candidatura de la CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest matí s'ha reunit l'assemblea nacional del partit, en què ha aprovat un programa marc estructurat en deu eixos que van des de les prespectives d'horitzó nacional fins la participació democràtica als ajuntaments, segons ha explicat al diari ARA Marc Sallas, portaveu de la formació i candidat a Badalona.

Sallas també s'ha referit a les possibles coalicions que es poden dur a terme de cara a les municipals i que poden unir ERC, Solidaritat Catalana i les mateixes CUP. "Estem obert a parlar amb tothom, però els altres partits han de tenir en compte que hi ha uns punts en què la CUP no està diposada a renunciar", ha explicat el portaveu de la formació. Sallas considera que qualsevol pacte ha d'estar basat en propostes, no en decidir quins llocs de la llista ocupa cada partit. Amb tot, la Candidatura d'Unitat Popular no descarta pactar amb altres formacions.

El portaveu de les CUP ha retret a Jordi Portabella que proposi una coalició a Barcelona a només dos mesos de tancar les llistes. Ara bé, Sallas ha assegurat que veuen amb bons ulls la proposta del líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona d'impulsar un coalició independentista per a les municipals, i formar-la amb els candidats triats pels ciutadans en unes primàries obertes a tots els ciutadans, a l'estil americà. candidat.

A més de Barcelona, presentaran candidatura capitals comarcals com ara Les Borges Blanques, Figueres, Reus i Balaguer.

stats