CANVI DE CICLE
Política 18/06/2013

ERC i CUP liquiden l'IRPF a l'Agència Tributària de Catalunya a l'espera de la Hisenda pròpia

Marta Rovira defensa que és un acte simbòlic però reivindicatiu i Quim Arrufat reclama que ja no vol "pagar més a Espanya"

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEls 21 diputats d'ERC, encapçalats per Oriol Junqueras i Marta Rovira, i el de la CUP Quim Arrufat en representació dels tres parlamentaris de l'esquerra independentista han presentat les respectives declaracions de la renda aquest dimarts a l'Agència Tributària de Catalunya. "És un acte simbòlic però serveix per reivindicar", ha assenyalat Rovira, que creu que hauria de ser "un acte més ordinari", atès que la Hisenda pròpia "ha de ser la primera gran estructura d'estat". Al seu torn, Arrufat ha defensat que "el simbolisme és una gran arma per a aquells que volen canviar la realitat". "No volem pagar més a Espanya", ha afegit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Des de la plataforma Catalunya diu Prou, que promou aquesta campanya d'insubmissió fiscal, expliquen que 12 ajuntaments també liquiden els impostos a l'Agència Tributària de Catalunya i que uns 80 més han aprovat ja fer-ho l'any vinent. Uns 700 particulars també haurien seguit ja aquesta via per liquidar la renda.

stats