Política 07/04/2013

La CUP creu que ERC ja treballa en els pressupostos malgrat escenificar tensions

El líder de la formació, David Fernández, recorda que hi ha un assessor republicà treballant al departament d'Economia, que dirigeix Andreu Mas-Colell

Acn
1 min

BarcelonaEl líder de la CUP, David Fernández, ha considerat que ERC i el Govern ja treballen en els pressupostos tot i "l'escenificació de les tensions".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Als despatxos de Mas-Colell hi ha tres pressupostos: uns amb el 0,7%, uns amb l'1,5 i uns altres amb el 2%. Però el problema és ètic, polític i moral. Qui firma que es tanquen CAPs i escoles? Qui es fa responsable de les pitjors retallades des del final de la dictadura?", ha preguntat en declaracions a TV3.

Fernández ha recordat que hi ha un assessor d'ERC al Departament d'Economia que, al seu parer, ja està treballant en aquests pressupostos. Les crítiques i amenaces són "un foc d'encenalls, una visualització de les tensions", ha dit.

En preguntar-li si creia que hi havia més escenificació que discrepància en el paper d'ERC, Fernández ha opinat que hi ha totes dues coses alhora, perquè si els republicans es pensaven abans que les retallades eren el preu que s'havia de pagar per convocar la consulta, "ara s'adonen de les resistències de la gent, de l'impacte profundament negatiu que tindran sobre l'estructura social i el teixit productiu del país".

Al seu parer, és un "mal camí" barrejar la consulta amb les retallades. "Nosaltres ni autodeterminarem les retallades ni retallarem l'autodeterminació", ha conclòs. En tot cas, ha advertit que no convocar una consulta seria el "frau polític i electoral més important des del final de la dictadura", i caldria exigir responsabilitats.

stats