Política 20/03/2015

La CUP proposarà un full de ruta "obert i generós" per facilitar l'acord

David Fernàndez anuncia a Catalunya Ràdio que la formació independentista preveu dos fulls de ruta, un de propi i un altre de concebut per facilitar la confluència. Proposa una "junta democràtica" amb entitats i moviments socials per dirigir el procés constituent

Ara
2 min
El diputat de la CUP David Fernàndez / ACN

BarcelonaLa CUP posarà sobre la taula aquest dissabte en l'assemblea de Manresa dues propostes de fulls de ruta per traçar el camí cap a la independència després del 27-S, un de propi amb el programa polític de cara al 27-S i un altre d'"obert" i plantejat "des de la generositat" per facilitar la confluència amb les altres forces i partits compromesos amb el procés sobiranista. En declaracions a Catalunya Ràdio, Fernàndez també ha anunciat la proposta d'una "junta democràtica" que aplegui la transversalitat política i social per avalar el full de ruta i dirigir el procés constituent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sigui com sigui, Fernàndez ha deixat clar que la CUP "no farà mai el joc a l'estat espanyol", de manera que ha apuntat a la voluntat d'acord –després que CDC, ERC, EUiA, Moviment d'Esquerres MES i les tres principals entitats sobiranistes arribessin divendres passat, dia 13, a un principi de pacte– per evitar que es "dilueixi i descarrili" el procés independentista. De fet, Fernàndez ha obert la porta a la implicació de la CUP en la governabilitat del país, ja sigui des de dins o des de fora del Govern, però, això sí, sempre que es prioritzi un "pla de xoc i emergència social" per als 12 o 18 mesos que pugui prolongar-se el procés constituent.

Per Fernàndez, per fer del 27-S unes autèntiques "eleccions plebiscitàries i constituents" cal que el full de ruta sigui "nítid i concret" sobre la voluntat d'avançar cap a la "plena independència".

El "parany" del dispositiu policial del setge al Parlament

El portaveu parlamentari de la CUP ha carregat amb contundència contra la sentència del Suprem que anul·la l'absolució dels acusats pel setge al Parlament i els condemna a 3 anys de presó, perquè, diu, és un "retorn" en tota regla a la "lògica de la confrontació". Ha recriminat al Parlament i la Generalitat que es personessin com a acusació particular en el cas i no hagi fet el mateix en casos com el de Caixa Catalunya o el cas Palau. Per a ell, la situació el dia del setge va ser la conseqüència d'un "parany" del dispositiu policial que ha atribuït a l'exconseller de l'Interior Felip Puig amb voluntat de visualitzar un suposat caràcter "violent" del moviment dels 'indignats' tot just dues setmanes després del desallotjament a cops de porra de la plaça de Catalunya de Barcelona.

stats