Política 12/01/2021

La CUP reclama que la Generalitat es retiri de totes les acusacions particulars contra independentistes

Exigeix al nou Govern aturar "immediatament" qualsevol cooperació amb la repressió

Xavi Tedó
3 min
La CUP reclama que la Generalitat es retiri de totes les acusacions particulars contra independentistes

BarcelonaEls caps de llista de la CUP a Girona, Lleida i Tarragona a les pròximes eleccions estan imputats per diferents mobilitzacions i desenes d'independentistes estan immersos en processos judicials. En aquest context repressiu, la CUP ha reclamat a la Generalitat que es retiri com a acusació particular en la setantena de causes que encara segueixen obertes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa davant del TSJC, epicentre dels processos judicials a l'independentisme, i amb la presència de persones represaliades com els activistes Adrián Sas i Marcel Vivet o l'alcalde de Celrà i cap de llista per Girona, Dani Cornellà, i el de Verges, Ignasi Sabater, que formen part de la candidatura, la CUP ha exigit "tallar d’arrel” qualsevol col·laboració amb la repressió per part del Govern.

"De l'estat espanyol només n'esperem repressió i pals, però no pot passar el mateix amb la Generalitat i cal un gir de 180 graus", ha denunciat Xavi Pellicer, número 4 per Barcelona. "Ara hi ha persones amb risc d'entrar a la presó", ha criticat el fins ara portaveu d'Alerta Solidària. En aquest sentit, els cupaires han subratllat que cal aturar "immediatament" qualsevol cooperació amb la repressió i donar suport de manera “frontal i clara” a tota persona represaliada per motius polítics.

Aquesta proposta forma part del paquet de mesures que els cupaires plantegen per fer front a la repressió i la persecució política, que passen alhora per "evitar que la repressió marqui el ritme polític del moviment" i per "utilitzar la repressió com un “bumerang” per fer créixer les lluites que l’han provocat.

Dissolució de la Brimo i l'ARRO

La formació anticapitalista, com ja ha anat demanat els últims anys, ha exigit també la dissolució de la Brimo i de l’ARRO dels Mossos d'Esquadra, la correcta identificació dels cossos policials, l'obertura d’expedients i sancions als agents que no vagin correctament identificats i l'aturada immediata de l’aplicació de la llei mordassa per part dels Mossos i la Policia Municipal, tal com va aprovar el Parlament de Catalunya.

També un gir en el model policial per "combatre la militarització dels cossos policials amb l’ús de Taser, foam i canons d’aigua i apostar per un model de policia comunitària al servei de la ciutadania i no contra la protesta i al servei dels grans poders i interessos". Així mateix, que s'estableixi un control parlamentari dels casos de denúncia tant judicial com d'afers interns per vexacions, maltractament, tortura, tracte denigrant, comportaments racistes o xenòfobs per part dels cossos policials.

Sas i Vivet, a les llistes de la CUP

La CUP també ha anunciat avui que el jove vilafranquí Adrián Sas, que va ser condemnat a més de tres anys de presó per haver participat en les protestes del primer aniversari de l’1 d’Octubre, ocuparà el 14è lloc a la llista encapçalada per Dolors Sabater per la demarcació de Barcelona. El jove badaloní Marcel Vivet, encausat per la manifestació al centre de Barcelona contra l’associació policial Jusapol el 29 de setembre del 2018, que està pendent de judici després del polèmic aplaçament, també anirà de número 72 a la llista per Barcelona.

Amb la inclusió a la llista dels joves represaliats, la CUP ha destacat que "referma el seu compromís amb la lluita antirepressiva i posa sobre la taula, un cop més, l’exigència d’acabar amb la persecució de l’independentisme popular per part de la Generalitat". Per aquest motiu, ha reclamat a la resta de partits sobiranistes "un compromís inequívoc" amb les persones represaliades, que s’ha de traduir "en la retirada de les acusacions per part del Govern que surti de les pròximes eleccions".

stats