Política 17/10/2016

Els subdelegats del govern espanyol envien una sol·licitud d’informació a 58 ajuntaments per haver obert el 12-O

Se'ls pregunta si van treballar empleats públics i se’ls demana que trametin l’acord del plenari pel qual es va aprovar obrir portes

Ara
2 min
L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, i el primer tinent d'alcalde, Josep Bartis, amb el requeriment de l'Audiència Nacional / ACN

BarcelonaEls subdelegats del govern espanyol a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona han enviat una sol·licitud d’informació a 58 ajuntaments per tenir una confirmació oficial de si van obrir les portes el passat 12 d’octubre, Dia de la Hispanitat. Segons ha pogut saber l’ACN, en aquest requeriment es demana als ajuntaments que especifiquin si van treballar empleats públics i se’ls insta a trametre l’acord del plenari pel qual es va aprovar que el consistori obrís en festiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L’Ajuntament de Badalona va ser el consistori més gran que va obrir i el que va desfermar la polèmica, però també ho van fer els de municipis com Berga (Berguedà), Viladamat (Alt Empordà), Celrà (Gironès), Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès), Linyola (Pla d'Urgell), Argentona (Maresme), la Vilella Alta (Priorat), Mieres (Garrotxa), Verges (Baix Empordà), Capellades (Anoia) i Torrelameu (Noguera), entre d’altres.

Els alcaldes de la CUP ignoren el requeriment

Els alcaldes de la CUP de Celrà, Verges, Mieres i Viladamat desoiran el requeriment i no contestaran la carta, segons ha informat la formació anticapitalista a través d'un comunicat. Així, Dani Cornellà (Celrà), Ignasi Sabater (Verges), Enric Domènech (Mieres) i Robert Sabater (Viladamat) consideren "absurda" la petició perquè la informació que es demana és de domini públic. Els alcaldes demanen a la subdelegació que "deixi de dilapidar els seus recursos, que financem entre tots" en "persecucions ideològiques" que demostren una "clara manca de sentit del ridícul".

Els quatre batlles emmarquen la missiva en "l'enrenou" causat per la denúncia del PP contra el govern municipal de Badalona, que va desacatar la prohibició del jutge i va obrir l'Ajuntament. La polèmica al voltant de Badalona, diuen en el comunicat, "ha disparat novament els engranatges de l'Estat per atacar l'autonomia municipal i el moviment independentista". Recorden que a Celrà i Viladamat ja és el cinquè any seguit que s'obren les dependències municipals "amb absoluta normalitat i anunciant-ho obertament, i mai no s'ha rebut cap tipus d'advertiment ni amonestació".

stats