Política 30/11/2016

La CUP exigeix al Govern més esforços en ensenyament als pressupostos

El diputat cupaire Marc Riera lamenta que els comptes estan "allunyats" de les demandes del sector

Jordi Mumbrú
2 min
La consellera Meritxell Ruiz critica que el ministeri mantingui la mesura.

BarcelonaEl diputat de la CUP Carles Riera ha demanat aquest matí al Parlament, durant la sessió de control al Govern, que incorpori als pressupostos per al 2017 les demandes que ha fet la comunitat educativa. El diputat ha recordat que les peticions són "de mínims" i que són fruit del marc unitari de la comunitat educativa (MUCE), és a dir, que s'ha decidit "per unanimitat" dins el sector.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre les peticions hi ha revertir les retallades, garantir places a escoles bressol de 0 a 3 anys, garantir les beques menjador a tothom que les necessiti, acabar amb la segregació d'alumnes i amb les escoles que encara estan en nòduls prefabricats, reduir dues hores lectives al professorat de més de 55 anys o agilitzar la substitució dels professors que estan de baixa laboral, entre altres qüestions.

La consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, ha respost al diputat de la CUP que, abans de redactar la proposta de pressupostos, es va reunir amb els representants de la MUCE i els va explicar que les seves demandes tenen un cost de 700 milions d'euros. "Tant de bo tinguéssim aquests diners", ha dit la consellera. Segons ha explicat, durant la trobada va demanar als representants de l'educació catalana que fixessin unes prioritats de la llista. "I aquestes prioritats s'han inclòs als pressupostos", ha defensat. Els punts que s'han incorporat són les beques menjador, la millora de les substitucions dels treballadors, les construccions escolars i més atenció als centres de més complexitat.

El diputat cupaire ha lamentat que només s'hagin inclòs quatre punts de la llarga llista que proposava el sector i ha criticat que els pressupostos "estan molt allunyats" de les peticions inicials.

Les inversions socials són el principal escull entre el Govern de Junts pel Sí i la CUP per aprovar els pressupostos, que el vicepresident Oriol Junqueras ha presentat aquest dimarts.

stats