Política 09/10/2018

La CUP, ICV, ERC i el PDECat es presentaran junts a les municipals a Argentona

La candidatura espera "ensenyar el camí" a altres ciutats per treballar per la unitat

Acn
1 min
Presentació de la llista unitària independentista a les municipals del 2019 d'Argentona

ArgentonaLa llista unitària independentista serà una realitat a les municipals de l'any vinent a Argentona. Les agrupacions locals de la CUP, ICV, ERC i el PDECat han expressat la seva voluntat de presentar-se plegats davant la gran atomització del consistori i "garantir" així que el pròxim alcalde sigui independentista. Els partits han destacat que la candidatura és possibles gràcies a l'empenta d'una comissió de l'ANC i el CDR local i esperen que aquest cas pugui "ensenyar el camí" a altres municipis per treballar per la unitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De moment s'ha definit "l'esquelet ideològic" de la candidatura, que en les pròximes setmanes haurà de donar peu a la llista que es presenti a les eleccions i al programa electoral. Un dels acords més importants és que les quatre formacions han acceptat uns "requisits previs" que també hauran d'aprovar cadascun dels membres que acabin configurant la candidatura.

Les condicions que han posat sobre la taula són que el pròxim govern d'Argentona treballi per aconseguir la República; que exigeixi la llibertat dels presos, el retorn dels exiliats i la fi de la repressió; que doni suport al mandat de l'1-O; que impulsi polítiques republicanes, i que faci costat a les entitats sobiranistes al Parlament i la Generalitat.

Actualment el PDECat és l'únic dels membres de la coalició que no té representació a l'Ajuntament. La CUP, ERC i ICV ja governen plegats actualment.

stats