Política 02/12/2014

La CUP demana la dimissió de Fernández Díaz per crear una unitat "que ataca una causa democràtica"

Quim Arrufat, diputat de l'esquerra independentista, assegura que "mai" s'arribarà a comprovar l'existència de la brigada que busca casos de corrupció al marge de la llei a causa de les "clavegueres de l'Estat"

O. March / L. Vicens
1 min
Quim Arrufat en la roda de premsa del 11/06/2013 / ACN

BarcelonaLa CUP s'ha sumat aquest dimarts a la tarda a les peticions de dimissió del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, arran de la creació d'una unitat policial que busca casos de corrupció a Catalunya al marge de la llei. Així ho ha explicat el diputat Quim Arrufat en roda de premsa al Parlament. "Si es demostrés que hi ha una unitat per atacar una causa democràtica, això hauria de correspondre al cessament immediat", ha indicat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arrufat ha defensat que "mai es confirmarà aquest extrem" a causa de les "clavegueres de l'Estat" i les seves maniobres soterrades. "Ens alerta molt la utilització política de la persecució dels delictes. Mai han ser utilitzats com a arma llancívola quan estan en fase de recerca", ha afegit el diputat de l'esquerra independentista.

El representant de la CUP també ha demanat la dimissió del ministre de Justícia, Rafael Catalá, per la comparació que ha fet aquest matí entre el procés sobiranista i els règims feixistes de l'Europa dels anys trenta.

stats