Política 10/12/2018

La CUP emplaça JxCat i ERC a explicar el canvi de criteri amb les actuacions dels Mossos

Els cupaires defensen canviar un model de seguretat que va en contra dels drets humans

Xavi Tedó
1 min
La CUP emplaça JxCat i ERC a explicar el canvi de criteri amb les actuacions dels Mossos

BarcelonaLa diputada de la CUP, Maria Sirvent, ferida per una bala d'escuma durant les protestes de dijous contra un acte de Vox a Terrassa, ha lamentat el canvi de criteri del Govern després que el conseller d'Interior, Miquel Buch, hagi tancat files amb els Mossos d'Esquadra. "Volem que JxCat i ERC ens expliquin per què han canviat de criteri i què en pensen d'aquestes actuacions", ha deixat clar Sirvent, que s'ha tornat a mostrar molt crítica amb la Brimo i l'ARRO, les dues unitats policials encarregades de gestionar l'ordre públic.

La diputada de la CUP ha advocat per un canvi de model policial que "no criminalitzi la dissidència i la protesta política", i ha remarcat que "els Mossos segueixen i persegueixen els moviments socials". En aquest sentit, Sirvent ha defensat la necessitat de canviar el model de seguretat perquè es respectin els drets humans.

Sirvent ha subratllat que dissabte "es van vulnerar tots els protocols amb l'ús de bales d'escuma i amb cops de porra per sobre de la cintura", i per aquest motiu ha anunciat que demanaran explicacions a la comissió d'Interior i al ple. Els cupaires han avisat que aquesta actuació posa pals a les rodes a la unitat estratègica de les forces independentistes. "Les accions polítiques que s'estan duent a terme en tots els àmbits dificulten la unitat d'acció perquè es va en contra dels drets de totes les persones", ha sentenciat la diputada.

stats