Política 05/09/2017

La CUP afirma que hi ha un acord amb JxSí per aprovar la llei del referèndum i la de transitorietat aquesta setmana

Els cupaires demanen "transparència" sobre la logística de l'1-O un cop convocada la consulta

Núria Orriols
2 min
La CUP afirma que hi ha un acord amb JxSí per aprovar la llei del referèndum i de transitorietat aquesta setmana

BarcelonaTots els diputats de la CUP han comparegut aquest dimarts al Parlament en roda de premsa per expressar el moment "clau" per al Procés. El diputat de la CUP Benet Salellas ha confirmat que aquesta setmana s'aprovarà la llei del referèndum però també la llei de transitorietat jurídica. Malgrat que Junts pel Sí ha defugit confirmar el calendari de l'aprovació de les normes, Salellas ha confirmat que hi ha un acord amb la coalició independentista per aprovar aquesta setmana les dues lleis de desconnexió per la via exprés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Salellas ha dit que malgrat les "amenaces" de l'Estat, la majoria del Parlament serà "lleial" als acords que s'han pres al llarg de la legislatura i es tirarà endavant el referèndum. Davant l'escenari que l'Estat pugui vetar la celebració del ple i l'aprovació de les lleis, la diputada de la CUP Mireia Boya ha dit que la norma tirarà endavant igualment. "La Guàrdia Civil hauria de venir a arrencar-nos del nostre escó", ha dit, per intentar frenar la votació.

D'altra banda, la diputada de la CUP Anna Gabriel ha demanat al Govern que un cop convoqui el referèndum, sigui "transparent" en la logística. Per als cupaires, la visualització de les dificultats que pot posar l'Estat a l'hora de permetre la votació poden ser "motor" de mobilització i també de "complicitat" amb els ciutadans per fer el referèndum de l'1 d'octubre. Gabriel ha assegurat que fins a dia d'avui l'esquerra independentista ha estat enviant propostes a l'executiu per tal que el referèndum tingui "garanties democràtiques".

Segons la CUP, la formació de l'esquerra independentista ha fet "tot el que tenia a les seves mans" per fer aquest referèndum, fins i tot donar suport a uns pressupostos "inaprovables".

Mobilitzacions al carrer

La diputada Mireia Boya també ha pres la paraula per assegurar que a partir de demà la ciutadania està cridada a sortir al carrer per defensar el referèndum. "Demanem a tots els ciutadans que estiguin atents a totes les convocatòries de mobilització. Caldrà anar-hi sense descans", ha afirmat Boya. Poble Lliure, una de les organitzacions de la Crida Constituent que dona suport a la CUP, ha emès un comunicat aquest dimarts per cridar a la mobilització "permanent" a partir de l'aprovació de la llei del referèndum.

Gabriel ha assegurat que la CUP donarà suport a totes les mobilitzacions que sorgeixin en favor del referèndum de l'1 d'octubre.

En aquest sentit, Mireia Boya també ha instat a tothom que vagi a votar en el referèndum, perquè qui es quedi a casa "no serà comptat".

stats