Política 31/12/2014

La CUP insta Mas a "alçar el peu del fre" i convocar immediatament eleccions plebiscitàries

El diputat Quim Arrufat retreu al president la manca de realisme i propostes pràctiques a l'hora de tractar la situació social del país en el discurs de Cap d'Any

Acn
2 min

BarcelonaEl diputat de la CUP, Quim Arrufat, ha exigit al president de la Generalitat, Artur Mas, "alçar el preu del fre" i "deixar de jugar partidistament amb el procés" convocant de forma urgent i immediata eleccions. Uns comicis, ha assegurat, que han de servir perquè surti un nou mandat cap a la independència. Arrufat ha valorat així el discurs de Cap d'Any de Mas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arrufat ha recordat a Mas que "cal donar continuïtat" al 9-N amb la "convocatòria immediata" d'eleccions i ha qualificat de "retòrica ja buida" l'apel·lació a la unitat del president amb una "sola i única llista". "Cal sotmetre a decisió de la gent via eleccions anticipades si hi ha una majoria social per la independència i si hi ha una majoria social per fer un tomb de 180 graus en les polítiques per posar l'economia i l'Estat al servei de la majoria", ha reblat. Segons ha recordat, la CUP ja treballa per articular una "candidatura excepcional" amb diverses organitzacions independentistes, anticapitalistes, ecologistes i municipalistes.

Crítica per fer un discurs "allunyat del realisme"

Les referències a la situació social del país en el discurs de Mas també han estat objecte de crítica per pat del diputat de la CUP, qui ha acusat Mas de fer un discurs allunyat del "realisme" i sense "propostes pràctiques". Segons ha argumentat, 2014 "ha estat l'any de la impunitat de la corrupció, de la impunitat dels de dalt", i ha recordat els casos de Botín, Núñez i Millet, que no són a la presó, i també el cas Pujol.

Per contra, ha volgut recordar que també ha estat l'any dels talls de llum a més de 13.000 famílies "que passaran les festes sense electricitat per ser pobres", i l'any del rècord en desnonaments "que tristament encapçala Catalunya al conjunt de l'Estat". La CUP considera que les apostes econòmiques del govern, com la privatització d'ATLL o el projecte de BCN World han estat un "fracàs". També la venda de patrimoni per salvar els comptes, les polítiques d'austeritat i les retallades "que no han servit per sanejar comptes ni per tenir millor tracte fiscal amb l'Estat i els mercats".

stats