Política 10/11/2014

La CUP defensarà dijous al Parlament la creació d'un grup de treball per abordar un futur procés constituent

Quim Arrufat presentarà una moció que insta la Generalitat a pactar amb el Parlament i els agents socials un equip que prepari el "procediment democràtic i participatiu" que regeixi el trànsit cap a "la futura República"

Núria Orriols
1 min

BarcelonaEn el proper ple del Parlament, que començarà dimecres, els partits hauran de pronunciar-se sobre l'obertura d'un nou procés constituent. A proposta d'una moció que presentarà el diputat de la CUP Quim Arrufat, es discutirà sobre el com i quan es definiran les bases de la "futura República". El parlamemtari demanarà a la Generalitat que encarregui a un grup de treball la definició d'un procediment "participatiu i democràtic" que regeixi el procés cap a la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per la CUP, segons el text de la moció, el camí a seguir cap a l'estat independent ha de reunir les característiques de transparència, participació, publicitat, pluralitat i dret a decidir, i és per aquest motiu que plantegen el disseny d'un "procés participatiu" que contempli els "mecanismes, temps, condicions, format, espais, i procediments de debat i decisió popular per a la redacció de les noves bases constituents". Arrufat assegura a la moció que la "construcció democràtica del nou país només serà possible a partir de la participació popular". El nou grup de treball hauria de ser designat d'acord amb el Parlament i els agents polítics i socials.

D'aquesta manera, la CUP advoca perquè les "garanties democràtiques" marquin els propers passos per decidir "quin model de país" es vol i les "alternatives que han de posar fi a la crisi econòmica, social i democràtica". En el procés, Arrufat exigeix que es tingui en compte la "pluralitat d'opinions" a l'hora de construir estructures i s'obren a "considerar" els informes del Consell Assessor per la Transició Nacional.

stats