NOVA ETAPA
Política 14/01/2013

La CUP registra una declaració de sobirania que reclama ampliar el procés als Països Catalans

Els diputats de l'esquerra independentista demanen un "replantejament" del marc econòmic i dels tractats internacionals contrets per Espanya

Ara
1 min
David Fernández va debutar amb un discurs i una estètica poc habituals al Parlament.

BarcelonaLa CUP ja ha registrat la seva declaració de sobirania al Parlament de Catalunya. "El Parlament de Catalunya, com a òrgan de representació d'una part del territori de la nació catalana, aspira a participar en un procés de vertebració del conjunt dels Països Catalans, sempre que aquesta sigui la voluntat majoritària expressada democràticament per aquests territoris. Conseqüentment, insta el Govern de Catalunya a obrir un procés de diàleg amb els agents socials, econòmics i culturals dels Països Catalans per sondejar la seva voluntat de sumar-se a un procés de sobirania més ampli, i explorar possibles vies per a la seva vertebració nacional", diu la declaració, recollida per Vilaweb.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els diputats de l'esquerra independentista es qüestionen la permanència dins la Unió Europea (UE), tal com avançaven en campanya, i demanen un "replantejament" de la política econòmica basada en les retallades pressupostàries.

La CUP també reclama que, en cas d'assolir la independència, es renegociïn els tractats internacionals que té Espanya.

stats