Política 26/05/2015

La CUP obre la porta a anar amb Podem i Procés Constituent el 27-S si no se subordina el procés a l'agenda espanyola

El diputat de la CUP Quim Arrufat exigeix que es mantingui la convocatòria del 27-S i presenta els cupaires com a "garantia" del caràcter "plebiscitari" i "constituent"

Núria Orriols
2 min

BarcelonaEl diputat de la CUP Quim Arrufat ha obert la porta aquest dimarts a anar amb Podem i Procés Constituent a les eleccions del 27 de setembre, sempre que no se subordini el procés català a l'agenda espanyola. "No estem tan lluny en l'eix nacional", ha dit Arrufat. Si el que volen aquestes forces emergents és "obrir un procés unilateral" a Catalunya de caràcter constituent, "se'n pot parlar, ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Caldrà veure quin és el compromís", ha assenyalat, i fins a quin punt estan "disposats" a assumir el procés d'independència i el canvi social. Per a ell, "el discurs ha d'anar més enllà d'entrar a les institucions per només fer fora la dreta", i assegura que "hi ha d'haver un procés de ruptura democràtica a favor de les classes populars per iniciar un procés constituent". Per a Arrufat l'objectiu de les forces d'esquerres no ha de ser "repartir les engrunes" sinó que "s'ha de batallar amb la dreta per posar el país al servei de la gent". "No es tracta de fer fora un equip de govern per posar-ne un altre", això és un recorregut limitat", ha dit.

"No sé si la fórmula d'anar junts a les eleccions és l'única, però se'n pot parlar", ha dit en roda de premsa Quim Arrufat.

Exigeix mantenir el 27-S

Arrufat també ha enviat un missatge al president de la Generalitat, Artur Mas. Li ha exigit que mantingui la convocatòria electoral del 27-S i ha presentat la CUP com a "garantia" de procés constituent i plebiscitari alhora. A parer seu, hi ha "un país que es vol redefinir políticament" i "ha de ser com més aviat millor".

El de la CUP ha fet una bona valoració dels resultats del 24 de maig i ha remarcat que en cap cas es traca d'una baixada del sobiranisme sinó al contrari. "S'ha demostrat el compromís ferm de la gent amb el procés polític i s'obtindrà la sobirania política, amb CiU o sense".

Arrufat ha destacat la irrupció "amb força" de la CUP a l'àrea metropolitana, una zona que ha assegurat que el nacionalisme espanyol considera "ètnicament" seva.

stats