Política 05/11/2018

En llibertat la regidora de la CUP de Reus detinguda per un presumpte delicte d'incitació a l'odi contra la Policia Nacional

Quadrada ja va ser detinguda al març després d'haver-se negat dos cops a declarar en una altra causa

Ara
2 min
Una regidora de la CUP de Reus, detinguda per un delicte d'incitació a l'odi contra la Policia Nacional

BarcelonaLa regidora de la CUP de Reus Mariona Quadrada ha sortit en llibertat després que els Mossos d'Esquadra l'hagin detingut aquest matí. La magistrada del jutjat número 2 d'aquesta ciutat n'ha ordenat l'arrest per no haver-se presentat a declarar en relació amb la investigació d'un presumpte delicte d'incitació a l'odi contra la Policia Nacional per les protestes del 3-0 davant l'Hotel Gaudí, on s'allotjaven un centenar d'agents antiavalots que formaven part del contingent policial desplaçat a Catalunya per impedir el referèndum de l'1 d'octubre del 2017. La denúncia la va presentar Ciutadans, que considera que Quadrada els hauria assenyalat públicament i els hauria cridat "assassins", cosa que va motivar que més manifestants els increpessin. Quadrada s'ha acollit al dret de no declarar. Unes 50 persones s'han concentrat a la porta del jutjat de Reus per mostrar -li el suport.

El 22 de març, Quadrada ja va ser detinguda perquè va ser citada a declarar en relació amb la signatura d'un manifest contra la presència dels antiavalots de la Policia Nacional que van reprimir l'1-O. La regidora no va es va presentar al jutjat perquè no reconeixia "la justícia espanyola" i perquè, segons ella, era "el moment de tenir les coses clares i fer efectiva la República". La regidora ja havia deixat plantada dues vegades la jutge –la primera, per problemes d'agenda de la defensa–, tal com van fer els seus dos companys de partit, els regidors Marta Llorens i Oriol Ciurana, que també van ser obligats a comparèixer per la mateixa causa. El desembre passat, els dos regidors van estar detinguts més de 17 hores i van passar una nit als calabossos per prestar declaració l'endemà, tot i que es van acollir al dret de no fer-ho.

A més dels tres regidors de la CUP, també consten com a investigats l'alcalde de Reus, Carles Pellicer (PDECat), i els portaveus dels grups municipals Montserrat Vilella (PDECat), Noemí Llauradó (ERC) i Jordi Cervera (Ara Reus) per haver signat un manifest en què demanaven als hotelers de Reus que fessin el que fos "adequat i necessari perquè de manera immediata [els antiavalots] abandonin el municipi", i convidaven la gent a sumar-se a les protestes. També s'investiguen sis bombers que van participar en les protestes i el propietari i l'empleat d'un gimnàs al qual acudien diversos antiavalots, per haver-los demanat que no hi anessin més, perquè els clients habituals s'havien queixat.

L'expresident Carles Puigdemont ha mostrat el suport a la regidora i ha acusat Ciutadans d'assenyalar dirigents independentistes amb la connivència dels jutges.

stats