ELECCIONS 25-N
Política 15/11/2012

La CUP rep el suport d'una desena d'organitzacions polítiques i socials

La Candidatura d'Unitat Popular, que acumula més de 100 regidors en més de 70 municipis, presenta els suports rebuts en les darreres setmanes

Ara
2 min
Fotografia de la darrera Assembla Nacional de la CUP on es va decidir concórrer a les eleccions

BarcelonaDurant les darreres setmanes, la CUP ha rebut el suport d'una gran varietat d'organitzacions polítiques i socials. Així, en paraules del cap de llista per Barcelona David Fernández, la candidatura es presenta com un "aplegament de sector socials en lluita per un país lliure, una societat justa i en equilibri amb el territori". En aquest sentit, la CUP va posar a debat la conveniència de presentar-se al Parlament durant les setmanes prèvies de prendre la decisió. I ho va fer amb la participació de moviments cívics i populars a través de més de 100 assemblees obertes. "Un grup parlamentari de la CUP-AE servirà perquè els moviments de base tinguin veu al Parlament del Principat i perquè s'iniciï una forma inèdita de fer política, que connecti - i de forma permanent - les propostes del carrer amb les iniciatives parlamentàries", ha afegit Fernández.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Col·lectius de l'esquerra independentista han fet públic el seu compromís polític amb la CUP-AE. Arran, Endavant-OSAN, l'MDT o el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans han expressat el compromís públic amb aquesta proposta política. Els seus militants participen activament en la definició política i en la campanya electoral.

D'altra banda, sectors polítics no directament vinculats al projecte de l'esquerra independentista també han volgut donar suport a la candidatura. En aquest sentit, l'organització anticapitalista i revolucionària En Lluita expressa un suport crític i fa campanya per la CUP-AE , alhora que integra militants a les llistes electorals. L'organització marxista revolucionària Lluita Internacionalista expressa també un suport crític, fent campanya per la CUP-AE i integrant militants a les llistes. L'organització revolucionària, ecologista, feminista i internacionalista Revolta Global també demana el vot per la candidatura. La Xarxa Roja dóna suport a la CUP-AE "perquè el pes i la força están a la base" i, de la seva banda, Des de Baix de Cornellà de Llobregat saluda amb simpatia la candidatura.

Des de la defensa del territori, el col·lectiu Pagesos per la Dignitat Rural Catalana, amb implantació a les comarques gironines, ha expressat el seu suport i ha integrat un dels seus membres a la llista. Així mateix, el partit Els Verds – Opció Verda dóna suport a la les candidatures de la CUP-AE a les circumscripcions de Girona, Lleida i Tarragona.

El món del municipalisme alternatiu no s'ha quedat al marge de la mobilització en favor de la CUP-AE. A les comarques gironines s'han mobilitzat a favor de la candidatura Independents per Salt, la Candidatura Unitària i Popular d'Arbúcies (CUPA) i Alternativa per la Garrotxa. Al Vallès, la CUP-AE ha rebut el suport d'Independents per Mollet, del COP de Ripollet, del Compromís per Cerdanyola i d'Esquerra Alternativa de Barberà. La candidatura L'Altraveu de Castellar del Vallès i L'Entesa de Sabadell han reconegut en sengles comunicats a la CUP-AE com un moviment de base, assembleari i compromès amb l'esquerra. Així, consideren positiu que la CUP-AE entri al Parlament.

stats