Política 27/11/2018

La CUP refusa la presència de Sánchez al Parlament: "¿Vindrà a reconèixer el dret a l'autodeterminació?"

Vidal Aragonés confirma que no s'asseuran a negociar "uns pressupostos d'engrunes"

Xavi Tedó
2 min
La CUP refusa la presència de Sánchez al Parlament: "Vindrà a reconèixer el dret a l'autodeterminació?"

BarcelonaEl diputat de la CUP Vidal Aragonés ha carregat amb sarcasme contra la proposta del president Quim Torra perquè el president espanyol, Pedro Sánchez, expliqui el seu projecte per a Catalunya el 21 de desembre al Parlament aprofitant que el consell de ministres es farà a Barcelona. "¿Vindrà a reconèixer el dret a l'autodeterminació a Catalunya o a demanar perdó per l'actuació policial de l'1-O?", s'ha preguntat irònicament abans de sentenciar que la seva presència "no aportarà res" i que "no hi ha de venir a fer res, en aquesta casa". Una demanda que la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ha refusat avui recordant, a més, que el president espanyol ja compareixerà el 12 de desembre al Congrés en un ple sobre Catalunya.

El diputat independentista també ha confirmat que el Govern no s'ha adreçat a la CUP per parlar dels comptes després que avui s'hagi acordat una primera reunió amb els comuns per iniciar les negociacions. En qualsevol cas, Vidal Aragonés ha subratllat que no s'asseuran a la taula si se'ls convoca. "No negociarem uns pressupostos d'engrunes", ha exposat, i ha argumentat la seva negativa per la decisió adoptada pels òrgans de decisió dels cupaires. "És un acord polític que vam adoptar i no ens plantegem cap negociació perquè la proposta serà de serrells", ha reblat.

En aquest sentit, la CUP ha expressat el seu suport a la vaga del sector públic dels metges i dels mestres d'aquesta setmana i ha assegurat que els seus problemes no es resoldran amb els pressupostos perquè cal un canvi estructural i no negociar les engrunes dels comptes. "Aquestes vagues mostren la mala salut del sector públic i l'aposta del Govern no passa malauradament per acabar amb les retallades i, per tant, no és una qüestió de pressupostos sinó de canvi de model", ha denunciat Vidal Aragonés.

stats