DENÚNCIA A TMB
Política 09/12/2013

La CUP i un sindicat de TMB presenten una querella contra la direcció de l'empresa per malversació

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) denuncia que s'han pagat 2 milions d'euros d'indemnització a treballadors que no podien cobrar la compensació per 'l'entrepà'

Acn
1 min
Laura Pabón, de la CUP de Barcelona

BarcelonaLa CUP i la Coordinadora Obrera Sindical (COS) de TMB han denunciat el president i el vicepresident de l'empresa pública, Joaquim Forn (CiU) i Dídac Pestaña (PSC) per suposada malversació de fons públics. Tot i la mala situació econòmica de l'empresa, que hauria justificat pujades de tarifes i retallades salarials, el sindicat denuncia que TMB s'ha gastat uns dos milions d'euros extres per pagar una compensació a centenars de treballadors que legalment no l'havien de cobrar perquè en el seu moment no la van reclamar judicialment. La COS assegura que la compensació pel conegut 'entrepà' s'ha pagat a tots els treballadors per acontentar els sindicats majoritaris.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La batalla legal va començar el 2006, quan el sindicat CGT va reclamar poder cobrar els 15 minuts de descans diaris. Un jutjat de Barcelona i el TSJC van donar la raó al sindicat, i tots els seus afiliats, més els d'ACTUB i PSA van reclamar judicialment el que l'empresa els devia per aquest concepte els dos últims anys, del 2006 al 2008. Els sindicats CCOO, UGT i SIT no van voler reclamar i quan finalment el passat març el Tribunal Suprem va fixar la indemnització, que ascendia a un total d'uns 900.000 euros, TMB la va estendre a tots els treballadors, cosa que suposa un import d'uns dos milions d'euros més. Els sindicats han recordat que aquesta compensació no la podia exigir cap altre treballador dels que ho van fer inicialment.

Per això, una representació de la CUP, amb la diputada Isabel Vallet al capdavant, i de la COS, liderada per Josep Garganté, han presentat la querella contra Forn i Pestaña.

stats