Política 15/04/2015

La CUP a Rato: "És un lladre que ha robat a costa de les institucions. No pot quedar impune"

"En algun moment s'haurà de trencar el cicle d'impunitat que envolta al PP i a altres partits", afegeix la diputada Isabel Vallet. També critica que hi ha partits que "ja tenen escrites les conclusions" de la comissió del cas Pujol

Ara
2 min

Barcelona"A Rodrigo Rato li diria que és un lladre que representa el pitjor del poder i ha robat a costa de les institucions. Les seves conductes no poden quedar impunes". Nou torpede de la CUP a l'exvicepresident del govern espanyol de José María Aznar i expresident de Bankia, Rodrigo Rato, a qui el també cupaire David Fernández va aixecar la sandàlia quan va comparèixer al Parlament. Aquest cop ha estat la diputada Isabel Vallet, que ha considerat que "en algun moment s'haurà de trencar el cicle d'impunitat que envolta al PP i a altres partits".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La representant de la CUP a la comissió d'investigació del cas Pujol ha assegurat que "hi ha partits que ja tenen escrites" les conclusions de la comissió. "Les majories parlamentàries acabaran determinant quines són les conclusions que treuen de la comissió, i crec que ja estan redactades", ha reiterat Vallet, que ha considerat que "això evidencia la utilitat de les comissions d'investigació". Tot plegat l'ha portat a considerar que la fiscalització i retiment de comptes dels partits s'hauria de fer "des d'un punt de vista objectiu perquè les majories parlamentàries no passin per davant", com podria ser amb agents externs al Parlament via auditoria.

"Els pactes no poden operar com a obstacle per saber què ha passat i per dirimir responsabilitats polítiques", ha reblat Vallet, que ha posat d'exemple el pacte CiU-PSC per tancar la comissió d'investigació sobre sanitat amb unes conclusions "que no deien res".

Això sí, també ha considerat que ja serà molt que la comissió d'investigació del cas Pujol serveixi per "evidenciar que certes pràctiques es feien amb normalitat, algunes il·legals, altres al límit de la il·legalitat, però totes èticament reprobables". Ara bé, "si la gent espra que s'acabi de saber del cert què ha passat, crec que no ho veurem". "Esperem de la ciutadania fiscalitzadora que després exigeixi conclusions a l'alçada del que ha vist" a la comissió sobre frau fiscal, ha afegit.

stats