Política 10/12/2014

La CUP defensa que els partits sobiranistes no es presentin a les eleccions espanyoles

El diputat David Feràndez veu amb bons ulls la 'Via Claver', una proposta nascuda a les xarxes socials

Efe
1 min
Oriol Junqueras i David Fernàndez aquest dijous al Parlament / PERE VIRGILI

BarcelonaEl diputat de la CUP David Fernàndez ha defensat aquest dimecres la possibilitat que els partits sobiranistes –i com a mínim CiU, ERC i la pròpia CUP– no es presentin a les pròximes eleccions espanyoles, a fi d'"augmentar la desconnexió" Catalunya-Espanya en el que es coneix com a 'Via Claver'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

David Fernàndez, en declaracions a RAC1, ha assegurat que veu "amb bons ulls" l'anomenada 'Via Claver', que és una proposta nascuda a les xarxes socials i que consisteix que els partits sobiranistes catalans no es presentin a les eleccions generals espanyoles previstes per a final del 2015.

"La CUP –ha explicat– no es presenta ni té previst fer-ho a unes eleccions de marc estatal, però jo igualment veig la proposta amb bons ulls", ja que "permet accelerar la desconnexió" Catalunya-Espanya "i és una forma de visualitzar que ja estem construint un altre marc i una altra institucionalitat política comuna". Fernàndez afegeix que ja que molta gent de la CUP "ve de l'escola de la desobediència civil, tot el que sigui abstencionisme actiu, boicot com a forma de denúncia, em sembla àmpliament interessant".

La 'Via Claver' pretén provocar que, amb la renúncia dels partits sobiranistes a presentar-se a les eleccions generals, només hi hagi un 30 o 40 per cent de participació a Catalunya, "cosa que contribuiria –s'afirma en les xarxes socials– a augmentar la desconnexió respecte de l'Estat", així com un probable augment d'escons de la nova formació Podem.

stats