Política 14/02/2017

La CUP diu que no acceptarà cap anul·lació del TC perquè el considera "deslegitimat"

Benet Salellas es compromet a "garantir" el referèndum i assegura que l'estat espanyol té un problema amb la llibertat d'expressió

Núria Orriols
2 min
Benet Salellas, en una imatge d'arxiu

BarcelonaDesprés de l'anul·lació de les resolucions del debat de política general en relació amb el referèndum, les estructures d'estat i el procés constituent, la CUP insta a desoir el Tribunal Constitucional. En la roda de premsa al Parlament, el diputat Benet Salellas ha assegurat que des de l'esquerra independentista no s'acceptarà cap anul·lació de l'alt tribunal espanyol i ha recordat que als inicis de la legislatura ja es va aprovar la resolució rupturista en què es va declarar "deslegitimat" aquest òrgan. La CUP s'ha compromès a "garantir" la celebració del referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Salellas ha deixat clar que les decisions del Parlament de Catalunya no se "supeditaran" a la voluntat del TC malgrat les "amenaces" del govern espanyol. El Govern també s'ha pronunciat aquest migdia, després de la reunió del consell executiu, en el mateix sentit.

El cupaire ha dit que la dicotomia, en aquest moment polític, és clara: ser "al costat" de la democràcia o del Constitucional, i ha assegurat que la CUP es mantindrà amb el referèndum passi el que passi. "El Tribunal Constitucional pot suspendre la llei de la gravetat, si vol, però les coses continuaran caient", ha ironitzat Salellas en al·lusió al fet que el Parlament continuarà amb els passos que fixava la resolució del referèndum suspesa.

Després d'aquesta nova resolució, segons la CUP s'està en una situació d'"excepcionalitat" que pot conduir en les properes setmanes a prendre decisions sobre el referèndum. De fet, la formació és partidària d'avançar-lo a abans de l'estiu i ja ha instat el Govern a posar data a la consulta.

A parer de la CUP, el "règim del 78" està fent els seus "espeternecs" a través del TC i ha acusat les institucions espanyoles d'exercir "repressió política" envers els independentistes i col·lectius que qüestionen les seves decisions. És per això que Salellas ha assegurat que Espanya té un problema amb la "llibertat d'expressió" i no només en el cas del procés d'independència.

La CUP respon a la fiscal en cap de Barcelona

En ser preguntat pels periodistes, Salellas també ha contestat a la fiscal en cap de Barcelona, que ha assegurat aquest dimarts que en la mobilització de 6-F va patir per la seva "integritat". El diputat ha dit que s'ha de ser "conseqüent" i que amb una continuada "judicialització" del procés no pot esperar que la ciutadania no "repliqui" o "impugni" el seu paper.

stats