DESOBEDIÈNCIA
Política 27/11/2016

La CUP obrirà els ajuntaments on governa el Dia de la Constitució

Ara
1 min
La CUP obrirà els ajuntaments on governa el Dia de la Constitució

BarcelonaUn pas més que la proposta de l’AMI

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La CUP anirà un pas més enllà que la resta de formacions independentistes i obrirà els ajuntaments on governa el 6 de desembre, Dia de la Constitució. Els anticapitalistes superen així la proposta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), que demanava als càrrecs electes que treballessin el 6-D. Quina és la diferència? Els alcaldes i regidors poden treballar sense generar conflictes legals sempre que els consistoris no estiguin oberts. En canvi, els ajuntaments que obren, segons el govern espanyol, incorren en desobediència, com va passar amb Badalona el 12-O. La CUP té 15 alcaldes i forma part de l’equip de govern en municipis com la mateixa Badalona, Ripollet o Cerdanyola. El partit va fer extensiva la crida a tots els municipis.

“Benvinguda” a Enric Millo

La paraula desobediència no incomoda els anticapitalistes, que ahir, en l’assemblea de càrrecs electes celebrada a Sant Celoni, van aprovar la mesura perquè el 6-D sigui “l’inici del procés independentista” i serveixi per desafiar l’executiu de l’Estat. Ho va expressar amb claredat la portaveu del secretariat nacional, Núria Gibert: “La CUP vol donar la benvinguda al nou delegat de govern espanyol, Enric Millo”.

Millo va subratllar dijous que no perseguirà els càrrecs electes que treballin, però sí que denunciarà els ajuntaments que obrin les portes. “Si hi ha funcionaris, la cosa canvia”, va explicar el nou delegat del govern. Es podria repetir, doncs, la situació de Badalona el 12 d’octubre, quan el consistori (governat per Guanyem Badalona en Comú -on hi ha la CUP-, ERC i ICV-EUiA) va obrir algunes instal·lacions municipals. Ara sis regidors de Badalona estan sent investigats per un delicte de desobediència.

stats