Política 09/04/2016

La CUP assegura que els pressupostos no seran l'aspecte central per "garantir l'estabilitat de res"

L'esquerra anticapitalista desvincula el seu vot als comptes de la convocatòria de noves eleccions al Parlament

Ara
2 min
Mireia Boya i Anna Gabriel, de la CUP, amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont / FERRAN FORNÉ

BarcelonaLa presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, ha desvinculat la posició que el seu grup acabi adoptant sobre els pressupostos del final de la legislatura. En una entrevista a Catalunya Informació, Boya ha assegurat que els pressupostos no han de ser "el tema central per garantir l'estabilitat de res" i ha negat que el seu vot negatiu, si es produeix, hagi de posar punt final a la "legislatura de la desconnexió" i precipitar noves eleccions. Tot i això, ha afegit que a hores d'ara "no hem vist un sol número" i, per tant, no poden "jutjar-los". La setmana passada, l'esquerra anticapitalista ja va començar a preparar el terreny per desmarcar-se dels comptes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Boya ha argumentat que ara mateix "la pregunta és com són aquests pressupostos", que de moment "no hem vist". Ha recordat que la CUP no acceptarà uns pressupostos "autonomistes" com els del 2015, amb més "retallades" i amb la "cirereta del pla de xoc". Tot i això, ha recordat que no serà fins d'aquí a unes setmanes el moment de parlar del sentit del vot.

Ha deixat clar que en cas que aquest vot fos negatiu això no desencadenaria el trencament amb Junts pel Sí perquè "s'estan fent moltes coses al Parlament", amb referència a la comissió d'estudi del procés, a les "lleis de la desconnexió", a la segona part del suport al 9-N. "No crec que hi hagi eleccions anticipades perquè la CUP no doni suport als pressupostos", ha dit, i ha assegurat que aquest és un missatge que fa córrer "una part de Junts pel Sí".

Boya té "la sensació" que Junts pel Sí està esperant un "gran trencament final" amb l'Estat, i la CUP no creu en aquest "moment final del botó vermell" per declarar la independència. "Preferim parlar de microruptures", ha dit, i ha posat com a exemple la desobediència de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós.

stats