Política 06/09/2017

La CUP avisa que avui és un dia "transcendental" per a la història i que la suspensió del TC no frenarà l'1-O

Gabriel afirma que la suspensió del Constitucional "no serà excusa de res" sinó "motor desobedient"

Núria Orriols
2 min
La CUP avisa que avui és un dia "transcendental" per la història i que la suspensió del TC no frenarà l'1-O

BarcelonaAbans de començar la jornada maratoniana d'aquest dimecres al Parlament per aprovar la llei del referèndum i la llei de transitorietat, la CUP ha organitzat una acció al Parc de la Ciutadella per expressar el suport als diputats de la cambra. Una vintena de representants locals de l'esquerra independentista s'han aplegat davant l'edifici de la cambra amb el lema "1-O referèndum". Hi havia els alcaldes d'Argentona i Capellades, i l'alcaldessa de Badalona, entre d'altres, a més de nombrosos regidors i regidores de la CUP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'encarregada de marcar el posicionament de la CUP abans de l'inici del ple ha sigut la diputada Anna Gabriel. Amb els representants locals al costat, la cupaire ha assegurat que aquest dimecres és "un dia clau" i "transcendental" per a la història del país, ja que s'aprovaran les lleis que han de fer possible l'exercici de l'autodeterminació. "No aprovarem una llei qualsevol, això no va de lectures estretes de la Constitució, sinó d'aprovar una llei transcendental per a la història del país", ha assegurat Gabriel, en referència a les lleis de referèndum i de transitorietat jurídica.

A més, la diputada cupaire ha avançat que la previsible suspensió immediata del Tribunal Constitucional no frenarà el referèndum. "La suspensió del TC no serà excusa de res sinó motor desobedient", ha sentenciat. "La conquesta de drets sempre s'ha fet així", ha afegit, i ha cridat a "sobrepassar els límits de les legislacions antiquades".

Per a la CUP, tan bon punt sigui aprovada la llei del referèndum i de transitorietat i es convoqui formalment el referèndum de l'1 d'octubre es complirà un dels objectius de la legislatura.

La jornada ha començat amb la reunió de la mesa del Parlament per admetre a tràmit les lleis de desconnexió i tot seguit s'iniciarà la sessió de control. Serà en aquest moment quan la CUP i Junts pel Sí demanaran alteració de l'ordre del dia per incloure-hi la llei del referèndum.

stats