Ara Mateix

Partit de l'esquerra independentista busca (Així vol la CUP que sigui el president de la Generalitat)

Antonio Baños ha fixat  en una entrevista a TV3 quins són els requisits de la CUP per al proper president de la Generalitat. El candidat de l'esquerra independentista ha descartat, un cop més, Artur Mas. Els vots dels 10 diputats de la CUP  són claus per a la investidura per majoria simple. Els 62 diputats de Junts pel Sí no són suficients, perquè C's, PSC, CSQP i PP en sumen 63.

Quines condicions ha de tenir el proper president, segons la CUP?

  • Que sigui una figura de consens.
  • Que tingui "projecció internacional" i "sàpiga anar pels llocs".
  • Que "estigui net de corrupció i de retallades".
  • Que "estigui a favor de revertir les polítiques d’austeritat".

Junts pel Sí i la CUP hauran de negociar el nom del proper president, que en qualsevol cas ha de ser diputat. Baños ha insistit que no imposaran un nom de la CUP, que el nom de Mas "està cremat" i que no tot s'acaba en Romeva i Juqueras

"Que potser no hi ha gent vàlida al país? Que potser el procés independentista no ha estat ampli i transversal?", ha dit Baños en l'entrevista a TV3. "Demanem algú amb qui tothom s'hi pugui sentir còmode. Si Mas ha estat en un extrem ideològic i la CUP a l’altre, no pot ser que la figura estigui en un dels extrems", ha conclòs. L’ANC i Òmnium s’entreveuen com a mediadores per assolir un acord. El debat d'investidura del nou president de la Generalitat  s'ha de celebrar com a màxim el 9-N, just un any després de la consulta.