Política 12/09/2018

La CUP carrega contra el pacte entre el PDECat i el PSOE: "Que no tanquin per dalt el que obrim per baix"

Riera retreu al Partit Demòcrata que "tanqui en despatxos el que la gent ha obert al carrer"

Ara
2 min
El diputat de la CUP Carles Riera al Parlament

BarcelonaPoques hores després que el PDECat pactés amb el PSOE una moció per obrir un procés de diàleg en el marc de la llei, la CUP ha carregat durament contra el Partit Demòcrata. En una piulada a Twitter des del compte oficial del partit, els cupaires han apel·lat a les reivindicacions de la manifestació de la Diada d'aquest dimarts per criticar l'acord. "Els carrers ahir parlaven de democràcia, de justícia i autodeterminació. No de l'enèsim intent de la sociovergència d'encaixar les aspiracions populars en un marc autonomista", han censurat. "Que no tanquin per dalt el que obrim per baix", han sentenciat els anticapitalistes.

De fet, els anticapitalistes han enviat un comunicat en què asseguren que la moció "vulnera greument la voluntat popular del poble de Catalunya". La CUP retreu al PDECat, però també a ERC -ja que considera que també té la seva "complicitat"-, que vulgui "retornar a un escenari de pacte amb l'estat espanyol", un Estat que "es nega a reconèixer el dret a l'autodeterminació dels Països Catalans", denuncien. Així, insisteixen en la idea que el Govern està exercint un "processisme 2.0", és a dir, parlar de la "implementació de la República mentre es retorna a la gestió neoliberal d'una autonomia".

En la mateixa línia, el diputat de la CUP Carles Riera també ha fet una piulada a través de Twitter censurant el pacte entre el PDECat i el PSOE. "El PDECat tancant en despatxos el que la gent ha obert als carrers", ha criticat. Per tot plegat, Riera ha exigit "tombar el règim del 78".

Els cupaires consideren que, davant d'aquest escenari, és "la gent qui ha d'empènyer les institucions no només per exercir l'autodeterminació, sinó també per recuperar drets socials per a les classes populars d'aquest país", defensen en el comunicat fet públic aquest dimecres.

stats