Política 02/05/2019

La CUP demana la compareixença de Buch per la identificació de membres d'Arran

Seran jutjats aquest mes a Barcelona per la seva participació en actes durant l'1 de maig del 2016

Efe
1 min
La diputada de la CUP, Maria Sirvent, atenent els mitjans aquest dijous al Parlament

BarcelonaLa CUP ha demanat aquest dijous la compareixença al Parlament del conseller d'Interior, Miquel Buch, per la identificació que va permetre detenir vuit membres d'Arran –la branca juvenil del partit–, que seran jutjats aquest mes a Barcelona per la seva participació en actes durant l'1 de maig del 2016.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho han anunciat en roda de premsa a la cambra catalana la diputada de la CUP Maria Sirvent i la portaveu d'Arran, Adriana Roca, en vigílies del judici a aquests membres de l'esquerra independentista per incidents durant la manifestació alternativa de l'1 de maig del 2016.

Sirvent i Roca han denunciat que els vuit membres d'Arran no van ser identificats 'in situ' durant aquella jornada de l'1 de maig, sinó 'a posteriori', mitjançant fitxers policials que han qualificat d'"absolutament il·legals".

Per això, la CUP i Arran reclamen que el conseller d'Interior expliqui en seu parlamentària com es van fer les identificacions d'aquestes vuit persones, que seran jutjades els dies 13 i 15 de maig i per a qui la Fiscalia demana tres anys de presó i multes econòmiques.

"No es tracta d'un fet aïllat. Demanem explicacions a Interior per la constant i sistemàtica persecució dels que exerceixen de manera legítima el dret a la dissidència", ha opinat la diputada de la CUP. Així, la diputada i la portaveu d'Arran consideren que es tracta d'un judici "polític" amb el qual es busca fer "por" i fer "callar" l'esquerra independentista: "És una persecució ideològica", han afirmat. Sirvent i Roca han demanat l'absolució dels vuit companys d'Arran, i han anunciat una manifestació en suport als 8 processats per dissabte, 4 de maig, a la tarda a la plaça Eivissa de Barcelona.

stats