Publicitat
Publicitat

La CUP denuncia que les lleis de desconnexió van més lentes "del que seria desitjable"

La formació anticapitalista estrena una web per "fiscalitzar l'avenç del procés", on també critica que el Parlament no hagi desobeït el Tribunal Constitucional

La CUP ha estrenat aquest dimarts una web per "fiscalitzar l'avenç del procés" i "verificar" el compliment dels acords al Parlament en relació amb el full de ruta cap a la independència. L'anomenat observatori del procés "vol posar a disposició dels lectors dades i informacions fruit de la dinàmica parlamentària que sovint queden amagades dels titulars i que poden ajudar a entendre amb més claredat i transparència l’avenç –o no– del procés cap a la independència", expliquen els cupaires.

La web, impulsada en col·laboració amb un grup de "periodistes independents", tindrà una actualització setmanal i ja compta amb una vintena d'articles que "posen els punts sobre les is" sobre el transcurs d'aquesta legislatura "excepcional i complexa".

En un dels textos, titulat 'La declaració del 9-N, onze mesos després', la formació anticapitalista denuncia que el desplegament de les lleis de desconnexió "va més lent del que seria desitjable". Si bé en l'article reconeix que "s'avança a bon ritme en el desenvolupament de tot allò que ja és possible en un govern autonòmic i que no s’havia desplegat en els més de 30 anys d’autonomia", la CUP afegeix que "en alguns dels aspectes més propis d’un estat independent pràcticament ni tan sols s’hi ha començat a treballar".

Els cupaires critiquen en  un altre dels articles que el Parlament no hagi desobeït el Tribunal Constitucional (TC), tal com estableix la declaració del 9-N. "No es pot dir exactament que hagi fet cas omís als requeriments del TC", diu el text, on es destaca que la cambra catalana ja ha presentat "al·legacions en 14 procediments diferents" de l'alt tribunal en els últims 11 mesos.

"En alguna de les respostes donades al Constitucional, i més concretament precisament en aquelles referides a la suspensió de la mateixa declaració del 9-N i de la comissió d’estudi del procés constituent, el mateix Parlament ha rebaixat el caràcter vinculant i amb efectes jurídics de la resolució, relegant-la a una mera declaració de caràcter polític", declara la CUP.

Un altre aspecte que des de la web es critica que va lent és el procés constituent. La formació anticapitalista espera que hi hagi "un abans i un després" en aquesta qüestió després debat de política general que es va celebrar els dies 5 i 6 d’octubre.

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT