Política 08/05/2013

La CUP assenyala la "desobediència" com l'únic camí i demana fixar la data de la consulta

Assegura que la negativa del govern espanyol al diàleg aboca Catalunya a actuar de forma unilateral

S. G. / M. T.
1 min
David Fernàndez aquest dimecres 08/05/2013 al Parlament / EFE

Barcelona"La resposta a la pregunta de quanta democràcia pot aguantar l'estat espanyol és zero". Així de contundent s'ha pronunciat el diputat de la CUP Quim Arrufat després de saber la suspensió de la declaració de sobirania per part del Tribunal Constitucional. El diputat ha afegit que ha arribat l'hora que el poble de Catalunya decideixi quin full de ruta cal seguir, comptant que no "hi haurà cap resposta positiva" per part del govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Arrufat, l'única via és "la desobediència" i el "desacatament" i assumir que caldrà fer la consulta sobre el futur de Catalunya "sense demanar permís" a l'estat espanyol. "Esperem que la desobediència deixi de ser passiva perquè la situació comença a ser urgent i insostenible", ha insistit el diputat, que considera que el pas endavant que s'ha de fer és la convocatòria "unilateral" de la consulta, ja que amb Madrid no funciona el diàleg.

Per sortir d'aquesta situació, la CUP ha fet dues crides: una, a la societat perquè es mobilitzi a favor de la independència i el dret a l'autodeterminació, i l'altra, a les institucions i els partits perquè no "dilatin més el procés" i posin data a la consulta.

stats