Política 20/09/2018

La CUP denuncia que a hores d'ara encara hi ha "vigilàncies policials" a la seva seu

Els cupaires estudiaran, amb les defenses dels presos i exiliats, mesures per "acusar" l'Estat

Mireia Esteve
2 min
Membres de la CUP en roda de premsa davant de la seu del partit aquest dijous

BarcelonaUn any després que desenes d'agents de la Policia Nacional rodegessin la seu de la CUP el 20-S, els cupaires denuncien que aquesta "vigilància policial" encara dura. De fet, asseguren que ja es va produir dies abans que la policia intentés entrar a la seva seu. Precisament, un informe de la Brigada d'Informació explica que l'edifici del carrer Casp va estar vigilat des de primera hora del matí d'aquell 20 de setembre. Ara els anticapitalistes asseguren que aquella vigilància no s'ha aturat, sinó que encara hi ha agents "de paisà" que supervisen els moviments que fan els cupaires.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Seguim tenint cossos i forces policials de l'Estat al voltant de la seu i prenent nota de tots els nostres moviments", ha explicat l'exdiputada i membre del secretariat nacional de la CUP Mireia Boya, que ha assegurat que els fets són un "abús d'autoritat que no respecta ni les seves normes democràtiques". "Estem segurs que la repressió no ha acabat", ha dit. En aquest sentit, l'exdiputada ha afirmat que han informat d'aquests fets el departament d'Interior: "Esperem que ens ajudin a aclarir qui són aquestes persones". Segons Boya, encara no han obtingut resposta.

Els cupaires han fet una roda de premsa davant la seva seu per recordar que la Policia Nacional va envoltar l'edifici durant més de set hores el 20 de setembre de l'any passat. L'exportaveu del secretariat nacional de la CUP Núria Gibert ha denunciat els fets i ha assegurat que era una operació que "buscava terroritzar". "No van passar per sobre dels nostres cossos i no passaran per sobre de les nostres consciències", ha afirmat Gibert.

L'objectiu de la Policia Nacional era el material de la campanya de l'1-O, però com que no duien cap ordre judicial cap dels agents policials va aconseguir posar els peus a dins de la seu de la formació. El 20-S de l'any passat havia començat amb escorcolls a primera hora del matí en diferents departaments de la Generalitat per desmantellar qualsevol estructura del referèndum.

Un macrooperatiu policial que arrencava d'una ordre del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, del qual ara la CUP vol denunciar les seves "mentides". Així, Boya ha explicat que estan estudiant "les mesures legals" per "acusar" l'estat espanyol i el seu sistema judicial. "Farem una valoració amb els advocats dels presos i exiliats per valorar les mesures i no permetre que el jutjat d'instrucció número 13 menteixi d'aquesta manera", ha explicat la portaveu del secretariat nacional.

stats