Política 12/06/2018

La CUP insta a denunciar l'estat espanyol per no acostar els presos polítics

"El PSOE, a dia d'avui, no compleix la seva pròpia legalitat", critica Vidal Aragonès

Ara
2 min
La CUP insta a denunciar l'estat espanyol per no acostar els presos polítics

BarcelonaEl diputat de la CUP Vidal Aragonès ha instat els grups parlamentaris que demanen l'acostament dels presos polítics a centres catalans que "també denunciïn l'estat espanyol per no facilitar-ho i fer-ho efectiu". En aquest sentit, ha lamentat que el PSOE encara no hagi mogut fitxa. "El PSOE, a dia d'avui, no compleix la seva pròpia legalitat que estableix l'acostament dels presos", ha esgrimit per reclamar una denúncia a totes aquelles forces polítiques que volen els dirigents independentistes en centres penitenciaris catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat de la CUP no s'ha mossegat la llengua a l'hora de criticar també l'actuació policial d'avui en diferents organismes de la Generalitat. "La CUP vol denunciar el manteniment de la repressió contra el poble de Catalunya, ara per investigar el cens de l'1-O nou mesos després de la votació, i més quan el CTTI o la seu d'Economia fa mesos que estan intervingudes", ha denunciat Vidal Aragonès, que ha atribuït l'operació a la "lògica repressiva" de l'Estat. "Algú pensa que té sentit que nou mesos després de l'1-O es busquin proves a la seu del CTTI i del departament d'Economia? És per mantenir la repressió i la por", ha afegit. En aquest sentit, Aragonès ha recordat que els cupaires havien avisat que malgrat el canvi de govern a l'Estat "s'estaven canviant les peces, però no el tauler de joc, i això significa una continuació de la repressió".

També ha carregat contra la proposta de Cs i PP de regular per lleis els símbols que s'exhibeixen als edificis públics amb referència especialment a la pancarta per l'alliberament dels presos de la Generalitat. "Davant de qualsevol intent per vulnerar els nostres drets, la CUP sempre mostrarà el seu rebuig, i més quan el llaç groc no és de cap partit, sinó del conjunt del poble de Catalunya", ha anotat Vidal Aragonès, que ha assenyalat que "Vox també va fer campanya amb la bandera espanyola i a ningú li passa pel cap prohibir-la". "No té sentit més enllà d'una actitud repressiva del PP i Cs", ha sentenciat.

Sobre la reunió amb Torra d'ahir ha tornat a reclamar al president la posada en marxa de polítiques socials. "És necessari establir una renda mínima garantida, un ensenyament públic de qualitat o un millor finançament de les escoles bressol", ha remarcat. En aquest sentit, ha recordat que la Generalitat ha estat condemnada a pagar el finançament de les escoles bressol i ha exigit que no s'esperi a la sentència. Amb relació als concerts educatius i després de recordar el recurs que va presentar la CUP, ha emplaçat el conseller Bargalló a no renovar de manera immediata el concert a les escoles que segreguen per sexe. Pel que fa a l'anunci del Govern de reobrir el Diplocat, ha valorat "positivament" la decisió de paralitzar la liquidació, però ha reclamat que es restitueixin també les lleis progressistes que el TC va tombar.

stats