Publicitat
Publicitat

Una diputada de la CUP, deportada de Turquia abans de participar en una marxa feminista al Kurdistan

Mireia Vehí, segons relata l'esquerra alternativa en un comunicat, va ser retinguda i amenaçada amb violència juntament amb la seva acompanyant. A les sis de la tarda han arribat a l'aeroport del Prat

Mireia Vehí, diputada de la CUP, i una activista feminista que l'acompanyava han estat deportades aquest dissabte de Turquia. Vehí i la seva companya, segons ha informat l'esquerra alternativa en un comunicat, van viatjar ahir de Barcelona a Diyarbakir, capital del Kurdistan turc, per participar en les marxes del 8 de març que organitza el moviment feminista kurd. Formaven part d'una àmplia delegació internacional on participen, per exemple, l'eurodiputat i fundador de Podemos Miguel Urbán.

En arribar ahir a l'aeroport d' Istanbul, a les sis de la tarda, la diputada i la seva acompanyant van ser retingudes i amenaçades amb violència, segons explica el comunicat de la CUP. "No ha estat fins fa pocs minuts que han pogut comunicar-se per informar les seves famílies que estaven sent deportades", assenyala el text. Les diputades Eulàlia Reguant i Anna Gabriel han estat les encarregades de rebre-les quan han aterrat a les sis de la tarda.

"Des de la CUP restem a l'espera que arribin sanes i estàlvies per reclamar al govern català i a l'Estat que prenguin les corresponents mesures davant Turquia per demanar explicacions. Cap de les dues activistes havia estat mai abans al Kurdistan ni a Turquia. També estem en contacte amb l'ambaixada espanyola d'Ankara", conclou el comunicat.

La veu del poble

Etiquetes

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT