Política 12/07/2016

La CUP desvincula la qüestió de confiança dels pressupostos i critica que el Govern es comuniqui a través de la premsa

Botran diu que només ha d'anar lligat al full de ruta independentista i demana que l'executiu parli directament amb la CUP

Laia Vicens
2 min
Els diputats de la CUP Albert Botran i Eulàlia Reguant / ACN

BarcelonaLa CUP entén que la qüestió de confiança a la qual se sotmetrà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no va vinculada a l'aprovació dels pressupostos del 2017, igual que no estava lligat a l'acord d'estabilitat parlamentària del 10 de gener. Així ho ha explicat el diputat cupaire Albert Botran, que també ha retret al vicepresident econòmic, Oriol Junqueras, i a la portaveu del Govern, Neus Munté, que facin públics els seus posicionaments a través dels mitjans i ha demanat que els hi ho comuniquin directament a ells.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una roda de premsa al Parlament, Botran ha dit que la CUP, al contrari que el Govern, no veu lligada la qüestió de confiança amb l'aprovació dels pressupostos i, de fet, ho ha vinculat només al full de ruta independentista. Això significa, ha explicat, que cal que el pla de Govern que presenti Puigdemont per revalidar la confiança de la cambra doni compliment del "mandat democràtic del 27-S i de la declaració del 9-N". "El que no entendríem és que la qüestió de confiança no es lligués aquestes dues qüestions", ha expressat, avisant que si hi ha acord en aquest àmbit serà "molt més fàcil" que Puigdemont aconsegueixi els vots de la CUP per superar el tràmit parlamentari.

Botran ha afirmat que, de moment, no hi ha hagut reunions per negociar la qüestió de confiança i ha avançat que no se'n preveuen a curt termini. En qualsevol cas, ha emplaçat el Govern a fer un "posicionament oficial" sobre la negociació i a fer-lo arribar directament a la formació anticapitalista i no a través dels mitjans.

stats