Política 17/06/2016

La CUP "lamenta" les dimissions i defensa que totes les decisions s'han pres "amb totes les garanties democràtiques"

En un comunicat oficial, els membres del secretariat que no han dimitit afirmen que "tenen la consciència tranquil·la" i asseguren que l'assemblearisme continua sent "una eina legítima i vàlida"

Ara
1 min
La CUP aprova "deslliurar-se" de l'acord amb JxSí

BarcelonaLa reacció 'oficial' de la CUP a la dimissió de sis dels 15 membres del seu secretariat no s'ha fet esperar. A través d'un comunicat, la CUP es limita a "lamentar" les dimissions dels membres propers a Poble Lliure, que a través d'una carta han reclamat un "canvi real en el funcionament" de la CUP. En el comunicat cupaire, els cinc membres que ara es mantenen al secretariat remarquen que "tots els processos de debat i de decisió s'han fet amb totes les garanties democràtiques possibles". "Els encara membres del secretariat tenen la consciència tranquil·la d'haver treballat en tot moment per facilitar aquestes garanties", afirmen.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Dimiteixen sis dels quinze membres del secretariat de la CUPEn el comunicat, recorden que ja es va acordar iniciar els tràmits per renovar la seva executiva "malgrat les absències significatives, entre les quals, les d'aquells que avui malauradament han decidit dimitir". A més, insisteixen, com ja han anat fent aquesta setmana, que la renovació "respon als acords aprovats a l'assemblea nacional d'Esparreguera". El nou secretariat estaria format per 11 persones que s'escollirien a través d'una llista conjunta i quatre que es presentarien individualment.

Per últim, l'executiva insisteix que l'assemblearisme continua sent "una eina legítima i vàlida de presa de decisions" i que cal "treballar per generar consensos amplis en debats complexos". "El secretariat continuarà treballant per iniciar un procés que permeti avançar en la millora dels debats i la presa de decisions en el si de la CUP", afirmen.

stats