Política 13/09/2017

La CUP avisa que els drets polítics estan "en joc" i demana als Mossos que estiguin "al costat" de la ciutadania

Els cupaires fan quatre actes simultanis als Països Catalans per simbolitzar l'inici de campanya

Núria Orriols
2 min
La CUP avisa que els drets polítics estan "en joc" i demana als Mossos que estiguin "al costat" de la ciutadania

BarcelonaLa CUP ha engegat la seva campanya de referèndum amb un acte simultani als Països Catalans: a Barcelona, Perpinyà, València i Palma. Amb la presència dels diputats Benet Salellas i Joan Garriga i la regidora de la capital catalana Maria Rovira, la CUP ha situat l'1-O com la fi del "règim del 78" i ha definit l'aprovació de les lleis de referèndum i transitorietat de la setmana passada com un acte "sense retorn" i de "reconstrucció de la sobirania catalana", un cop constatat el "fracàs" del diàleg amb l'estat espanyol. Per a l'esquerra independentista, amb la voluntat d'aturar l'1-O l'estat espanyol està vulnerant el dret fonamental de reunió, amb la suspensió de l'acte a Madrid a favor del dret a decidir; d'expressió, amb les querelles a la mesa del Parlament, i el dret d'informació, amb els requeriments als directors dels mitjans de comunicació perquè no col·laborin amb l'impuls del referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sobre l'ordre de la fiscalia als Mossos d'Esquadra, la CUP s'ha mostrat cauta. El diputat Salellas ha recordat que, de moment, "qui ha vingut a escorcollar diaris i coartar els drets civils i polítics són els tricornis de la Guàrdia Civil".

En aquest sentit, ha demanat als Mossos que estiguin "al costat de la ciutadania" de Catalunya. "La policia catalana ha de garantir drets civils i polítics a la gent d'aquest país. Els drets estan en joc", ha avisat el diputat. Així, ha assegurat que en aquest "embat democràtic" ha d'escollir en quin costat està.

Els cupaires han llegit un manifest en què han cridat a votar al referèndum de l'1 d'octubre amb "un somriure revolucionari i sense por", i han reconegut l'1-O com un "pas més" cap a la independència del que consideren la nació sencera, els Països Catalans.

stats