La CUP decideix presentar-se a les eleccions del 25-N

El periodista David Fernàndez serà el cap de llista per Barcelona. La decisió de concórrer als comicis s'ha pres amb el suport del 77% de l'assemblea

La Candidatura d'Unitat Popular ha decidit aquest dissabte fer el pas de presentar-se a les eleccions al Parlament del 25 de novembre. L'Assemblea Nacional extraordinària reunida a Molins de Rei ha decidit amb un 77% dels vots concórrer per primera vegada a les eleccions catalanes. El seu candidat serà el periodista David Fernàndez, que ja va ocupar un lloc a les llistes de Barcelona als comicis municipals. Per Girona, el cap de llista serà Lluc Salellas; per Lleida, Antonieta Jané; i per Tarragona, Jordi Martí.

L'assemblea del març ja va aprovar, per només un vot, presentar-se al Parlament "tan aviat com fos possible". El debat s'havia de tancar el febrer del 2013, però l'avançament electoral l'ha precipitat. La CUP ha pres la decisió de fer un pas més en la seva trajectòria, esperonada pel salt qualitatiu que va experimentar a les eleccions municipals del maig del 2011, quan va passar de 22 a 104 regidors i va assolir les seves primeres quatre alcaldies.