ELECCIONS 25-N
Política 29/09/2012

La CUP només participaria en una candidatura "clarament independentista i d'esquerres"

La formació decidirà formalment el 13 d'octubre si fa al salt al Parlament però no rebaixarà els seus plantejaments per unir-se a la coalició d'ICV i EUiA

Roger Tugas
2 min
Imatge del consell polític de la CUP del 29 de setembre

BarcelonaEl consell polític de la CUP, que reuneix representants territorials de la formació, ha debatut aquest dissabte la possibilitat de presentar-se a les eleccions catalanes del 25 de novembre. Segons han acordat, durant la setmana vinent realitzaran assemblees territorials obertes a militants de la CUP i a gent propera per explorar el que comportaria, i la decisió final no es prendrà fins al 13 d'octubre, en el marc d'una assemblea nacional extraordinària que reunirà tots els adherits a la formació. Allà també es tancarà, si finalment es ratifica l'opció de fer el salt al Parlament, com s'hi aniria, a què fer-hi i amb quines persones. Alguns representants del territori han expressat en el consell polític dubtes i recels a l'opció de trencar el sostre de vidre local, però de moment la CUP treballa amb l'horitzó de ser als comicis. "És evident que hi ha força gent que creu que és bo que la CUP intervingui en aquest procés", afirma el portaveu de la formació, Adam Majó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De la mateixa manera, durant els propers dies també parlaran amb les diverses organitzacions polítiques que els han sondejat per explorar la possibilitat d'articular coalicions electorals. Així, per exemple, EUiA els va proposar formar part de la coalició que manté amb ICV per crear una Syriza catalana, mentre que SI també els ha instat a articular una coalició àmplia independentista. Davant aquests oferiments, Majó especifica que, "si la CUP finalment es presenta, ho farà en una candidatura clarament independentista, d'esquerres i amb visió de Països Catalans" i que porti al Parlament la forma de treball dels municipis, impulsant la participació ciutadana. Uns requeriments que dificulten un acord amb EUiA, que defensa el dret a decidir però no la independència, o amb SI, que no és un partit formalment d'esquerres.

stats