POLÍTICA
Política 27/03/2013

La CUP demana el cessament "immediat" del director dels Mossos d'Esquadra

La formació recorda que Manel Prat va afirmar que dimitiria en cas de demostrar-se l'autoria de les lesions per part dels antiavalots

Acn
2 min

BarcelonaLa CUP ha demanat aquest dimecres el cessament "immediat" del director general dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, pel cas d'Ester Quintana. La formació ho ha exigit després que un jutjat de Barcelona ha citat a declarar com a imputats dos mossos d'Esquadra antiavalots per les lesions que van fer perdre l'ull a Quintana. El diputat de la formació David Fernández ha recordat que Prat va afirmar al passat desembre que, en cas de demostrar-se l'autoria de les lesions per part dels antiavalots, presentaria la dimissió. "A dia d'avui sembla més interessat en aferrar-se al càrrec que no pas en esclarir la veritat del que va passar", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernández ha assenyalat que la "postura enrocada" del director general de la policia "dista molt de la que hauria de mantenir el responsable d'una policia suposadament democràtica, on els mecanismes de control intern s'haurien de posar al servei del poder judicial i no pas a la contra, entrant fins i tot en el perillós escenari de la destrucció de proves". D'aquesta manera ha respòs a les declaracions que va fer aquest dimarts Prat, en les què va puntualitzar que no dimitirà si no apareix la bala de goma que va ferir Quintana.

La CUP ha conclòs que persistir en una tesi alternativa a la bala de goma sense aportar cap prova que ho demostri "no només és un insult a l'opinió pública i un escarni a la víctima, sinó que suposa una instrumentalització del cos dels Mossos d'Esquadra per interessos polítics personals i per pressions internes de certs personatges enquistats a la cúpula de la Comissaria General de Recursos Operatius".

Per tot això, la formació ha exigit que el president de la Generalitat i el conseller d'Interior desbloquegin aquesta situació i acordin el cessament de Manel Prat.

stats