Política 19/07/2015

La CUP no donarà suport a un govern de concentració sense un pla de xoc social

Considera que la candidatura de Podem i ICV pot acabar sent una "proposta autonomista" que acabi decebent molta gent

Efe
2 min
Quim Arrufat en roda de premsa aquest dimarts/ACN

BarcelonaEl diputat de la CUP Quim Arrufat ha dit que la seva formació no donarà suport a un govern de concentració després del 27-S que no "habiliti un marc d'excepció democràtica" en defensa dels drets bàsics en un pla de xoc social, que aturi desnonaments, talls de subministrament energètic o reformes laborals. En una entrevista al canal 3/24, Arrufat ha assegurat que la CUP té un full de ruta que estableix les condicions per donar suport a un govern català de concentració que piloti una "ruptura democràtica amb l'estat espanyol i l'obertura d'un procés constituent popular, i habiliti un pla de xoc social".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per a Arrufat, la independència s'ha de fer en defensa dels drets de la majoria social i ha d'habilitar un període d'excepció que aturi desnonaments i desobeeixi els marcs legislatius "impulsats" tant pel govern del PP com per l'anterior del PSOE.

Arrufat ha explicat que no es van sumar a la llista unitària sobiranista perquè, encara que tothom era independentista, "hi ha qui vol assegurar-se –en al·lusió a Artur Mas– que el procés el controla i el pot tutelar fins al final".

Ha explicat que des que la CUP va fer la seva proposta al Parlament d'una llista sense polítics, Convergència es va posar nerviosa perquè amb ella perdia la "tutela permanent que fa del procés".

Considera que la candidatura de Podem i ICV pot acabar sent una "proposta autonomista" que acabi decebent molta gent i ha dit que cada vegada queda menys de la plataforma Procés Constituent i que part de les seves bases no saben el que està passant amb la formació.

Arrufat també ha dit que si les eleccions del 27 de setembre tenen caràcter plebiscitari s'han de guanyar en vots i que guanyar només per escons no els val.

stats