Política 18/07/2014

La CUP debat el seu futur a la candidatura de Guanyem Barcelona

Aquest dissabte celebra la segona edició de les 'Trobades Populars Municipals' partint d'una oposició frontal als pactes amb ICV

Josep Gudiol
1 min
Vista general del Teatre del Foment de Molins de Rei, que ha acollit l'Assemblea Nacional extraordinària de la CUP / ACN

BarcelonaLa CUP Barcelona debatrà aquest dissabte sobre la possibilitat d'un front comú amb el moviment impulsat, entre d'altres, per Ada Colau, Guanyem Barcelona, per les eleccions municipals de 2015. Per ara, i tal i com es va evidenciar a l'Assemblea Nacional del passat diumenge a Cervera, les bases i la direcció del partit han rebutjat qualsevol pacte que inclogui ICV. En un comunicat publicat a la pàgina web del partit s'anuncia la celebració demà dissabte de la segona edició de les "Trobades Populars Municipals", on es presentaran aquestes i altres reflexions sorgides de l'Assemblea.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el comunicat es transmet també la voluntat per part de la CUP de crear una candidatura "rupturista", i formar una clara alternativa al model de ciutat "Marca Barcelona" dels últims 35 anys, de la que fan responsable als ecosocialistes, per "servir de contrapès des d'una manera diferent d'entendre i fer política". És en aquest sentit que s'oposen a la integració d'Iniciativa, doncs consideren que "aquesta formació política ha estat responsable activa del model Barcelona i de les formes de fer política "que volem capgirar".

Per últim, reiteren també la seva defensa del dret a l'autodeterminació, "com a instrument democràtic i de poder popular en el camí cap a la independència del nostre poble".

stats