Política 09/08/2018

La CUP apuja 0,75 euros al mes la quota als seus militants homes per fer front a agressions masclistes

L'augment de la quota servirà per contractar una alliberada que gestionarà casos de masclisme

Ara
1 min
Militants de la CUP en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa CUP ha augmentat a partir d'aquest mes en 0,75 euros la quota mensual que cobra als seus militants masculins. Aquesta mesura s'ha dut a terme per contractar una "alliberada" que s'encarregarà "d'abordar" els possibles casos de violència masclista que puguin produir-se dins l'organització. Aquesta figura coordinarà accions per combatre aquestes situacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La mesura es va aprovar el mes de juny passat a l'assemblea nacional de dones de la CUP. Els militants han rebut un correu electrònic en què s'explica el pagament de la xifra, que es cobrarà "pel mateix sistema que les quotes ordinàries". En el mateix missatge s'explica que aquests diners cobriran "part del cost laboral d'alliberar una persona per a l'abordatge de les agressions" masclistes.

La CUP explica en el comunicat el motiu pel qual només es cobrarà als homes la contractació de l'alliberada. "La major part de la seva dedicació estarà destinada a gestionar casos d'agressions masclistes que no són generats per les dones de l'organització, sinó que som majoritàriament nosaltres les que les patim", explica el text, i afegeix que aquest increment es pagarà només "el temps que duri aquesta plaça [d'alliberada]".

En resposta als "dubtes" que la direcció de la CUP admet que ja li han arribat, la formació aclareix que "l'esmentada mesura no vol dir que tots els homes de l'organització siguin agressors". La quota, puntualitza, "és només un petit pas, que ha d'anar de la mà de molts altres, per fer partícips i responsabilitzar els homes de l'organització per fer prevenció, per revisar les nostres pràctiques militants i personals i per fer la nostra organització més feminista i no quedar-nos només en declaracions i posicionaments públics".

stats